Într-un interviu acordat HotNews.ro, oficialul a declarat că în primăvara acestui an vor avea loc concursurile pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general și inspector școlar general adjunct ale inspectoratelor școlare județene din țară. Acesta va fi primul concurs, căruia îi va urma, cel mai probabil la vară, după spusele ministrului, concursul pentru ocuparea funcțiilor de director din instituțiile de învățământ.
În urmă cu o săptămână au expirat mandatele pentru un număr de 4.250 de directori și directori adjuncți, inspectoratele școlare fiind cele care au decis dacă directorilor în cauză li se oferă detașare în interesul învățământului, pentru a rămâne pe funcție, sau nu. La nivel național au fost schimbați 796 de directori, în Arad fiind schimbați 8. Conform ministrului, în august urmează să expire mandatele altor aproximativ 4.500 de directori. „Deci, în mod clar, concursurile vor trebui organizate, pentru că dacă nu se vor organiza vom ajunge într-o situație mult mai rea decât cea din luna ianuarie 2021. Pentru asta este nevoie să avem concursul pentru inspectorate”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
În Arad, ultimul inspector școlar general care a ocupat funcția în urma unui concurs a fost Claudius Mladin. Acesta a fost schimbat, însă, doi ani mai târziu, după ce Partidul Social Democrat a ajuns la guvernare, cu Anca Stoenescu. Și aceasta a fost schimbată, în noiembrie 2019, la câteva zile după ce guvernarea a fost preluată de Partidul Național Liberal, cu Marius Göndör.
În ceea ce privește funcțiile de inspector școlar general adjunct, doar unul dintre cei doi adjuncți ai IȘJ Arad ocupă postul în urma concursului: Nicolae Pellegrini.
Trimite articolul
XAdica luft inspectorii platiti bine sa faca nimic in sediul cel nou, spatios si modern, in timp ce scolarii asteapta de ani sa plece din cladirea aceea umeda, mucegaita, intunecoasa,, insalubra de pe bulevard, cea numita pompos si fara justificare Palatul Copiiilor.
Să fim serioși, nu vor organiza niciun concurs. Îl vedeți pe Gondor luând cinstit un examen, când la gradul I abia a luat 9, acolo unde toți primesc 10 din start? Se vor face numiri în funcție preferențiale. Cu cât sunt mai slab pregătiți inspectorii în funcție, cu atât șeful se poate remarca.