De această dată, coloana de mașini se întinde pe aproximativ opt kilometri, timpul oficial de așteptare, conform site-ului Poliției de Frontieră Română, fiind de 90 de minute la autoturisme și 50 de minute la camioane, pe direcția ieșire din țară. La intrare, însă, nu sunt probleme.
În minivacanță la vecini
Conform informațiilor sosite de la fața locului, coada se întinde pe mai mulți kilometri, atât la mașini mici, cât și la camioane, unii dintre șoferi așteptând de ore bune să treacă granița. Mulți locuitori ai zonei de vest a României au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie în afara țării, datorită prețurilor mai mici și a condițiilor mai bune, lucru ce a aglomerat, iată, și punctele de trecere a frontierei.
Recomandările Poliției de Frontieră
Reprezentanții Inspectoratului Teritorial Oradea al Poliției de Frontieră au declarat pentru Jurnal Arădean/aradon.ro că „principala cauză a formării coloanei de mașini pe partea de autoturisme mici este această minivacanță, mulți alegând să meargă în concedii sau vacanțe în afara țării”. Aceștia au mai precizat că „pe Nădlac I sunt deschise trei artere, iar la Nădlac II șase artere”, recomandându-le șoferilor să „meargă și pe Vărșand, unde nu este aglomerat, sau chiar pe Salonta, care este și ea relativ aproape”.
Celelalte puncte vamale
Nici celelalte puncte de trecere a frontierei din zonă nu stau mai bine, însă. La Nădlac I, timpul oficial de așteptare este tot de 90 de minute, la Cenad (județul Timiș), timpul fiind de 70 de minute. La Turnu se așteaptă la ieșirea din țară, conform site-ului Poliției de Frontieră, aproximativ 45 de minute, iar la Vărșand doar zece minute.
UPDATE. Comunicat Poliția de Frontieră: Borș și Nădlac, cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei. Printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea anunță că, deoarece în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic pe sensul de ieşire din ţară, a fost dispusă suplimentarea personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct
Aceștia au mai precizat și că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere, în unele fiind chiar suplimentate arterele de control pe sensul de ieșire din țară, fiind folosite cele de pe sensul de intrare. Pe frontiera de vest sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei, în total fiind deschise 37 de fluxuri de ieșire din țară. Cele mai aglomerate sunt punctele Borș și Nădlac, Poliția de Frontieră Română recomandându-le șoferilor să utilizeze și celelalte puncte de trecere deschise traficului internațional de la granița de vest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!