Ideea acestei reintalniri a gruparii mozaicate Gutenberg-Salon, a fost inspirat conceputa dupa un volum de amintiri apartinand fiicei poetului, aparut la Editura Sport-Turism în 1985, cu titlul Amintiri despre Minulescu.
Fiind artist plastic aceasta evoca, in carte personalitatea tatãlui dar si a mamei, Claudia Millian Minulescu, sculptor si om al artelor.
Cu siguranta , oricarui parinte i-ar placea sa fie vazut prin ochi de copil .. si-n cinstea lui .. a Minulescului, am intitulat Serata -70 de ani fara Minulescu.Ne-a facut placere , printre catrene ,sa gazduim si doi parinti cu, doi copii, elevi in clasa a saptea la Colegiul National Moise Nicoara. Este vorba de Ioana Crisan si Alexandra Tudorescu, eleve silitoare care indragesc frumosul exprimat prin cuvinte si , iata scriu si observa cum. . oamenii mari povestesc sau recitaintalnindu-se arar.
Despre personalitatea, sarmul, viata de boem, iubirile sau plecarile tatãlui, vorbeste Mioara Minulescu în cartea sa, dar si noi, asa cum ne-am priceput, ne-am recitat si cantat romantele în cinstea lui.Astfel, domnii, Anton Ilica, Eugeniu Criste, Horia Truta, prof.Voichita Macovei, Anca Demeter, Ioana Balint, Anca Giura au incantat selecta audienta prin pertinente observatii vis-a -vis de sarbatoritul salonului.
A fos prezenta si Gruparea-Tu-o carte nescrisa a tinerei Natalia Micalona cat si oameni de mari virtuti aradene-Emil Simandan, Monica Rodica Iacob, Cornelia Muresan, Bace Toghiere, Baci Ghiuri de la Macea, familia Tiberiu Dughi, insa nu putem uita si neglija doi oaspeti banateni de mare forta-Sorina Groza de la Voiteg si Vasile Barbu de la Uzdin.
Iata ce ne-au spus la inchiderea cortinei-Sorina Groza-Am resimtit, la Salonul arădean, parfumul de odinioara vienez-parizian, în Aradul .. cat o mica Viena.
De asemenea, la eveniment, au fost prezenți Lucian Cociuba, Mihai Takacs și Emil Simandan.
Vasile Barbu, a recitat o poezie dedicata lui Minulescu scrisa de un poet din Voivodina , definindu-l pe Minulescu un poet al cafenelelor sensibil si sublim.
Horia Truta-Am avut sansa sa vizitez Casa Minulescu dar imi staruie o intrebare, aceea ca de la primul volum din 1939 pana in 1968 Minulescu a fost scos din rafturi.
Anton Ilica-Ion Minulescu a fost un trubadur modern care a cantat peisajul oraselor.
Voichita Macovei-Minulescu a vea orgoliul poetului modern.
Incheiem nu numai cu o concluzie fireasca. aceea cum ca aceste intalniri devin si nu se prefac romantate, ci si cu intrebarea desprinsa din strofe -De ce-ti sunt ochii verzi/ culoarea Wagnerienelor motive/ si parul negru ca greseala imaculatelor fecioare .. ca-n orasul care ploua / de trei ori pe saptamana / doua jucarii stricate / un batran si o batrana / merg tinandu-se de mana …
Citiți principiile noastre de moderare aici!