ARAD. 100.000 de lei este suma pe care Mircea Onel, fostul director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, o solicită în litigiul de muncă cu unitatea medicală. Pe data de 24 mai acesta a înregistrat la Tribunalul Arad, prin intermediul unui cabinet de avocatură din București, o cererere de chemare în judecată a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, dar și a managerului interimar al instituției, ec. Florina Ionescu.
În documentul ajuns în posesia noastră, Onel solicită constatarea revocării abuzive din calitatea de director medical în cadrul SCJU și obligarea părților la „plata daunelor materiale în cuantum de 50.442 de lei, echivalentul contravalorii salariului pe cele patru luni rămase de executat în funcția de director medical”.
De asemenea, acesta mai solicită și daune morale „în sumă egală valoric (n.n. cu salariul pe patru luni) pentru prejudiciul de imagine ce mi-a fost creat ca urmare a afirmațiilor neadevărate în raport de care s-a dispus adoptarea hotărârii de revocare a subsemnatului.”
Unanimitate pentru schimbare
Data de 13 aprilie a fost una cu ghinion pentru fostul director medical al Județeanului. Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgențe Arad (SCJU) a fost convocat la acea dată, în urmă cu două luni, cu scopul de a-l schimba din funcție pe directorul medical, Mircea Onel, a cărui activitate a început să fie contestată imediat după apariția în presă a cazurilor legate de îngrijirea și tratarea pacienților cu Covid-19, internați la spitalul Covid din Grădiște. Solicitarea de înlocuire din funcție a lui Mircea Onel s-a făcut în baza unor rapoarte de evaluare a activității directorului medical, care au fost prezentate consiliului de administrație. După citirea rapoartelor, schimbarea din funcție a directorului medical a fost aprobată în unanimitate. În replică, Mircea Onel ar fi declarat în cadrul ședinței că va face precizări doar în scris, lăsând practic să se înțeleagă că va contesta măsura în instanță. Ceea ce a și făcut.
Ce contestă Onel
În cererea de chemare în judecată, Mircea Onel suține că în perioada în care a fost director medical al Spitalului Județean și-a îndeplinit obligațiile stabilite în contractul încheiat în iulie 2018 cu unitatea medicală.
“În primii doi ani de mandat am avut rapoarte de evaluare asupra activității desfășurate de mine și în care calificativele au fost apreciate pozitiv, neexistând elemente de natură a aduce atingere imaginii mele ca medic și activității mele ca manager.”
Acesta mai spune că nerealizările imputate de către Consiliul de Administrație al SCJU nu au legătură cu indicatorii de management stabiliți.
Din documentul înregistrat la Tribunal, reiese că directorului medical i s-au reproșat neverificarea fișelor de observație ale pacienților, care erau nesemnate, modul în care erau organizate gărzile, lipsa deciziilor și propunerilor pentru îmbunătățirea activității în secțiile Covid-19, dar și neinternarea unui număr de 33 de pacienți care au fost duși cu ambulanțele la Spitalul Județean. Despre o parte dintre aceste aspecte, Onel spune că nu sunt atribuțiile lui directe. Referitor la îmbunătățirea activității pe Covid, directorul medical susține că a venit în repetate rânduri cu măsuri și soluții, iar în privința celor 33 de pacienți, acesta susține că nu se impunea neapărat internarea lor.
Ce spune conducerea SCJU
Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad are la dispoziție 25 de zile pentru a formula și depune întâmpinarea. Managerul interimar al SCJU, ec. Florina Ionescu ne-a declarat „Pregătim în această perioadă întâmpinarea pentru acuzațiile care ni se aduc, atât mie cât și instituției și mai apoi asteptăm decizia instanței.”
Contactat telefonic pe acest subiect, Mircea Onel ne-a comunicat că se află într-o ședință, dar până la această oră nu a mai revenit cu declarații.
Vezi mai jos atribuțiile unui director medical conform legislației în vigoare
Citește și:
Mircea Onel, directorul medical al Spitalului Județean – schimbat din funcție!
Trimite articolul
XCorect, un om de milioane, om și medic sa fie bătaia de joc a unei asa zise doamne fiindcă nu ii place fata unui om care a câștigat un concurs? Dar sa plătească cine a vrut sa fie schimbat politic abuziv! În Aradul asta totul e putred, sper sa vina regionalizarea, sa dispară politicienii mânjiți, polițaii și judecătorii corupți, adică mafia!
-
Corect,sa plateasca cine e a luat decizia!
tot timpul vor platii cetatenii gafele din politic dar si onel asta e un scarbos
Daca a ocupat functia pe baza unui concurs si nu a avut nici o abatere disciplinara ar trebui sa ceara daune mai mari. Daca a fost numit pe functie “din pix” atunci mucles.
Numa sa platesca Cionca din buzunarul lui
-
Domnul Marinel
-
domnul chel ner hotz
-
Și chiar dacă postul era ocupat prin concurs,asta nu înseamnă că este legat de scaunul de director medical până la expirarea mandatului !
Din surse din interiorul sistemului știu că nu era agreat deloc de către personalul din subordine.
Acum probabil nu-i mai permite să-și susțină (si) amanta și zeciuiala la adunare din salariu.
Și din nou Florina o baga adinc in git cu cu doua maini
D’ale democratiei originale.
In care stat civilizat angajatul incompetent de la stat pus pe liber primeste ulterior compensatii !?
Din ce îmi amintesc, medicii și asistentele nu îl apreciau. Nu înțeleg de ce i se plânge de milă…
Stai numa sa vezi cand il salta DNA -ul cum o sa se calmeze el de numa numa .
Deci jegosii de directori de spitale iau 2000€ /luna in mana ?
Un jeg de om care lua mita si prost medic fara cunostinte acesta este adevarul
Dacă neica nimeni ăsta cere 100000, atunci Carmen Lucuța, cât ar trebui să ceară pentru schimbarea din funcție?
-
1miliard si sa plateasca pocaitii ei pacaliti secte ordinare
I s-au terminat ciubucurile care le -a luat pt angajari si alte manevre si deh ….salariul la goldis e mic .
Aici e mana Gianinei, alias Budhighoaia , felicitari pt. curaj, doctore!