„Ștrandul Neptun, unul din puținele lucruri cu care ne-am putut mândri, noi, arădenii, și-a deschis porțile pentru un nou sezon. Așa cum știm deja, administrația dezastruoasă a primarului Gheorghe Falcă, a îngropat de la an la an, ceea ce era odată, pe sezonul verii, centrul activității orașului, singurul loc de relaxare. Ceea ce nu se știe , clădirile aflate în incinta Ștrandului Neptun au fost vândute ilegal. Terenul pe care este amplasat obiectivul este în domeniul public al Municipiului Arad, iar toate construcțiile sunt amplasate pe acest teren.
Legea nr. 213/1998 statuează, dincolo de orice dubiu, că bunurile care prin natura lor sunt de uz sau interes public, fac parte din domeniul public al statului sau al unităților administrativ teritoriale, după caz. Mai mult, clădirile edificate pe Ștrandul Neptun nu au fost nicicând notate în cartea funciară ca proprietate privată. În aceste condiții cum s-a ajuns ca aceste clădiri, aflate pe domeniul public al Municipiului Arad, clădiri de interes public, să fie înstrăinate de Gospodărirea Comunală către comercianți ? Cum a fost posibil ca, ulterior, terenul ștrandului să fie măcelărit în bucățele mici pentru a fi concesionat acelorași comercianți ? Explicația este relativ simplă și are legătură cu campania electorală, cu promisiuni de campanie, cu bani plătiți în campanie și cu susținerea materială a unor anumiți candidați în această campanie din anul 2004.
Ulterior, comercianții de pe Ștrandul Neptun nu au mai putut satisface nevoile tot mai mari ale politicienilor și astfel s-a ajuns ca azi Ștrandul Arad să fie doar o piesă de muzeu, un loc de pelerinaj, o amintire a ceea ce a fost odată. Este istoria României la o scară mai mică, este despre abuz, despre proastă gestionare, despre înțelegeri secrete, despre bani și numai despre bani, totul în dauna cetățeanului, totul fără niciun respect pentru nevoile, dorințele noastre fără respect pentru ceea ce a fost odată sufletul orașului”, declară Mircea Pereș.
Citiți principiile noastre de moderare aici!