Suntem o nație căreia îi place grătarele, băutura și muzica dată la maximum din autoturismele cu ușile deschise. Şi nu oriunde ci taman în locurile în care ar trebui să ne recreem, pe care ar trebui să le păstrăm curate și în care ar trebui să ascultăm sunetele naturii nu ale manelelor. Este un fapt împământenit: foarte mulți arădeni ies la grătare, iar în urma lor rămâne dezastrul unei generații parcă pierdute în indolență și nepăsare. O generație care la rândul ei își învață copii că e bine să arunci PET-urile, sticlele, pungile și mai tot ce rămâne după o masă copioasă oriunde sau mai exact fix acolo unde te-ai simțit bine. În urma acestor specimene vin cei care ecologizează, voluntari, fie ei elevi ori adulți din diferite medii, care luptă pentru păstrarea naturii curate, oameni care sunt văzuți, din păcate, ca niște gunoieri nicidecum ca adevăraţii iubitori ai naturii. Desigur, fenomenul este scăpat de sub control nu doar în Arad ci în întreaga țară, exact în locurile cu care România ar trebui şi vrea să se mândrească. În cazul Aradului, de pildă, cu Parcul Natural „Lunca Mureșului”, o adevărată oază de liniște, lângă un municipiu murdar, plin de gunoaie și cerșetori.
Autoturismul cu numărul AR – 03 – FTC
Administrația parcului luptă zi de zi cu munții de gunoaie lăsați de arădenii care vin să se relaxeze, iar rangerii adună tot timpul după ei. Acum, însă, s-a luat decizia montării mai multor camere de supravegheat video care au și surprins primele imagini cu astfel de specimene. Astăzi vă prezentăm patru tineri arădeni, care au venit la sediul Parcului Natural „Lunca Mureșului” din Pădurea Ceala, cu mașina, la miezul nopții. Cei patru au coborât din autoturismul cu numărul de înmatriculare AR – 03 – FTC, au mâncat la una din mesele montate lângă grătarele din zonă, desigur cu muzica pornită în autoturism și cu o ușă deschisă, au mâncat și au plecat pur și simplu. Toată mizeria au lăsat-o acolo, pe jos, pe masă şi lângă, și au plecat. Acum, administrația parcului a dat imaginile Poliției Locale Arad care va continua procedurile ce se impun în acest caz şi care sperăm noi se vor finaliza cu o amendă „pe cinste”.
Prima plângere depusă
„Este cunoscut faptul că foarte mulți arădeni, dar nu numai, vizitează Pădurea Ceala. Din păcate, de multe ori se debarasează gunoaie de-a lungul căilor de acces sau în preajma locurilor de picnic amenajate. Angajații parcului strâng deșeurile din aceste zone de cel puțin două ori pe săptămână. Pentru a scăpa de această problemă, de curând am început să amplasăm camere video de supraveghere în locurile din pădure des frecventate de turiști, iar rezultatele au început să apară. A fost depusă deja o primă plângere la Poliția Locală Arad, împreună cu înregistrarea video aferentă”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Paul Hac, directorul Parcului Natural „Lunca Mureșului” Arad.
Camere video peste tot
„Pe termen lung, intenționăm să extindem sistemul de supraveghere video pentru toată Pădurea Ceala, inclusiv zona de mal de lângă «Zori de Zi» – din vecinătatea Zonei 3 Insule, o zonă în care se aruncă foarte multe gunoaie tot timpul”, a completat Paul Hac.
Citiți principiile noastre de moderare aici!