După mai bine de patru luni de la evenimente, cele patru dosare sunt încă în ancheta poliţiei şi a procurorului de caz. Pînă mai ieri, vina pentru blocarea anchetei aparţinea laboratoarelor care nu au emis buletinele de analize, dar în cele din urmă au sosit. Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Sanitar Veterinară Arad în cursul zilei de ieri au ajuns la procuratură, cu excepţia unui singur buletin, toate celelalte buletine de la laboratoarele din Timişoara şi Bucureşti.
„La nivelul laboratului nostru au fost prelevate probe şi au fost trimise laboratoarelor Direcţiilor din Bucureşti şi Timişoara. În momentul în care am primit rezultatele le-am trimis procuraturii” a precizat dr. Gheorghe Ban, directorul DSVSA. „ Noi am făcut doar examenul anatomopatologic” a completat dr. Roşu, din cadrul laboratorului Direcţiei.
Toxicitate ridicată
În peste 90 % din situaţii au fost depistaţi compuşi toxicumarinici. Nu este precizată cantitatea acestor compuşi care puteau cauza moartea animalelor ci doar existenţa lor. Cert este că aceşti compuşi se găsesc în raticidele folosite împotriva rozătoarelor aruncate pe câmp. Rămâne de văzut dacă aceste buletine de analize sunt considerate suficent de clare de către procurorul de caz sau dacă situţia se va împotmoli din nou din lipsa unor concluzii foarte tranşante.
JA-M.A.
Moartea caprioarelor: paguba de 250.000 de euro
Citiți principiile noastre de moderare aici!