ARAD. Nu poţi trece strada fără riscuri, dar nimeni dintre cei care răspund pe temă nu par capabili să ia măsuri pentru a îndepărta pericolul. În tot acest timp, drumul spre biserică, adică spre Dumenzeu, este presărat cu pericolul unui accident mortal sau cel puţin grav. În pericol de moarte sunt enoriaşii mai în vârstă, cei pentru care Mănăstirea din Gai e calea spre mântuire şi paradis. O cale presărată cu altfel de obstacole decât cele anunţate în Biblie.
Situaţia e cunoscută Municipalităţii, căci problema a fost prezentată de cel puţin trei ori de consilierul PC, Lia Ardelean, în cadrul şedinţelor CLM. Ardelean a indicat constant pericolul creat de lipsa semaforizării în zonă şi a cerut luarea de urgenţă a unor măsuri, cereri prezentate în Jurnal arădean şi pe www.aradon.ro.
La ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal, Lia Ardelean a revenit cu această problemă, precizând că a primit răspuns favorabil pe temă de la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Arad, care a precizat că situaţia va fi reglementată aici, dar că încă nu s-a făcut recepţia lucrării, aceasta nefiind finalizată. Semn că semaforul e una dintre piesele care încă „trag lucrarea în jos”.
„Totuşi, până atunci trebuie să ajutăm oamenii să treacă strada ca să poată merge, de pildă, la biserică”, a punctat Lia Aradelan după ce a indicat răspunsul primit.
Lucrurile nu sunt însă chiar aşa simple. Şi când au fost, atunci când e vorba de investiţii româneşti? De la primarul Aradului, Gheorghe Falcă, consilierul PC, Lia Ardelean, şi colegii acesteia din CLM au putut afla că problema nu e uşor de rezolvat pentru că lucrarea a beneficiat de dublă finanţare. Primăria Arad, susţine edilul, şi-a plătit partea sa de investiţie, însă semaforul cu pricina ţine de Regionala de Drumuri Timişoara, pentru că acesta va fi montat pe drumul naţional. Falcă susţine că executantul lucrării nu a primit banii decât de la Muncipalitate, nu şi de la Drumuri, aşa că lucrările care au avut legătură directă cu această instituţie nu au fost duse la capăt. Acesta este cazul semaforului din Gai, dar şi al semaforizării de la BAT. Iţele încurcate ale unei afaceri cu dublă finanţare, cu contractori şi subcontractori nu ne-am agitat să le descâlcim, pentru că sunt prea încurcate şi e responsabilitatea celor care au semnat contractul să le descâlcească. Cert este că situaţia din Gai nu e văzută chiar atât de tragic de la Timişoara.
Cu rugăminţi, pe gratis
Veştile s-ar putea, însă, să devină mai bune şi să vină mai rapid pentru locuitorii din Gai, dacă ar fi să ne luăm după ultimele afirmaţii ale lui Gheorghe Falcă care susţine că Primăria a luat legatura cu executantul şi i-a cerut (frumos) să facă legătura semaforului cu sistemul de semaforizare (singura chichiţă de aici, în fapt), pe gratis, până ce Regionala de drumuri vine să-şi onoreze partea sa de obligaţie din contract. Semn că, cel puţin în acest caz, credinţa, siguranţa şi fericirea ţin de bunăvoinţa firmei.
adriana.barbu@informmedia.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!