Polonia a preluat preşedinţia Uniunii Europene, iar schimbul de opinii a avut loc în contextul prezentării principalelor obiective referitoare la politica de coeziune în următoarea perioadă de programare. Dezbaterea a avut loc după ce Tamás Fellegi, ministrul dezvoltării naționale, a prezentat bilanţul preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene.
Iosif Matula a evidenţiat rezultatele obţinute de Polonia, considerând că această ţară este un model de reuşită, dar şi un exemplu care poate fi multiplicat la nivelul întregii Europe.
Europarlamentarul arădean s-a arătat interesat de cooperarea teritorială, exprimându-şi mulţumirea faţă de importanţa pe care Polonia o acordă acestui obiectiv.
Fonduri mai multe
„Este important ca la nivel local şi regional să fie identificate noi mijloace în vederea întăririi cooperării teritoriale la toate cele 3 dimensiuni: transfrontalieră, interregională, transnaţională. Parlamentul a solicitat Comisiei ca în următoarea perioadă de programare – 2014 – 2020 să crească ponderea fondurilor structurale destinate cooperării transfrontaliere de la 2,5%, în prezent, la 7%”, a declarat Matula.
Citiți principiile noastre de moderare aici!