Palatul de Justiţie Arad, clădire în care funcţionează Tribunalul şi Judecătoria Arad, precum şi Parchetele acestor instanţii, va fi supus unui proces amplu de modernizare şi reabilitare termică, dar şi de extindere a spaţiilor de birouri care vor transforma podul existent într-o mansardă modernă cu toate facilităţile necesare unor birouri moderne. Această investiţie va fi realizată în cadrul unui program naţional al Companiei Naţionale de Investiţii, care este şi finanţatorul principal al acestor lucrări. Contractul de execuţie a fost atribuit în urma unei licitaţii organizate în prima parte a anului 2016, câştigătoarea licitaţiei fiind firma SC Amahouse SRL, o societate cu experienta din Arad.
Cine este Amahouse?
Societatea SC Amahouse SRL are aproape 25 de ani de experienţă în domeniul construcţiilor, atât pe plan naţional, cât şi internaţional, executând peste 400 de constructii pe structură de lemn, cum ar fi case, sedii de firmă, hale, carport-uri, în Germania, Franţa, Austria, Spania, Italia sau Khazahstan. În ceea ce priveşte modernizarea Palatului de Justiţie, unde ponderea categoriilor de lucrări este dominată de structurile de lemn, experienţa şi profesionalismul firmei sunt lucruri extrem de solide şi necesare.
În acest sens, Amahouse, pe lângă faptul că este certificată ISO (9001,14001,18001), deţine încă din 2004 un certificat de calitate GDF echivalent TUV (GUTEGEMEINSCHAFT DEUTSECHER FERTIGBAU e.v) eliberat de unul dintre cele mai prestigioase instituţii de certificare a calităţii din Germania şi chiar din lume, respectiv MPA Baden-wurttemberg-Otto-Graft-institut din Stuttgart. “La momentul obţinerii acestui certificat, SC Amahouse SRL era singura societate din România şi chiar din Europa de Est care deţinea acest document care atestă faptul că firma este monitorizată în respectarea normelor de sortare, prelucrare, confecţionare, depozitare, încărcare, dar şi a calităţii structurilor de lemn şi prefabricate de lemn pe care le produce, urmând o procedură elaborată de norme, reguli şi audituri impuse de acest institut”, a declarat Casian Popa, directorul general al Amahouse.
Ce se lucrează la Tribunal?
Lucrările de modernizare şi reabilitare ce urmează a fi realizate la Palatul de Justiţie vor consta în mansardarea podului existent, rezultând un număr de 16 birouri noi cu suprafeţe cuprinse între 11 şi 40 de metri pătraţi, holuri de acces, săli de şedinţe, depozite, grupuri sanitare, arhive, oficii, dar şi alte spaţii, precum şi un lift modern de deservire a mansardei şi celorlalte etaje. “Complexitatea acestei lucrări constă în păstrarea caracterului de monument istoric al Palatului de Justiţie, armonizând atât în proiectare, cât şi în execuţie cerinţele impuse de noile norme ISU cu necesităţile moderne pe care trebuie să le asigure acest imobil. Un lucru foarte important de precizat este faptul că execuţia lucrărilor va avea loc fără a se întrerupe sau limita activitatea de zi cu zi a Tribunalului sau Judecătoriei Arad, iar termenul de execuţie este de 22 de luni”, a mai precizat Casian Popa.
A început deja
„Cu toate că nu se vede nimic de afară, lucrarea a debutat la sfârşitul anului 2016. Dar, având în vedere temperaturile deosebit de scăzute, s-a decis sistarea lucrărilor până când temperaturile exterioare vor permite continuarea lor. Datorită vastei experienţe pe care o deţine, a personalului calificat şi a specialiştilor de care dispune, SC Amahouse SRL va face ca execuţia să fie realizată cu înalt grad de profesionalism şi precizie pentru respectarea solicitărilor caietului de sarcini şi extinderea funcţiunilor imobilului Tribunalului, chiar dacă pentru acest lucru va produce un uşor disconfort residual riveranilor sau celor care-şi desfăşoară activitatea aici. Chiar ne cerem scuze anticipat pentru acest lucru. Totuşi, la final, vom avea nişte lucrări care vor conferi o grandoare şi mai mare a acestui imobil frumos, unic şi plin de istorie de care dispune Aradul, respectiv Palatul de Justiţie”, a încheiat Casian Popa, directorul general al Amahouse SRL.
Citiți principiile noastre de moderare aici!