ARAD. O clădire emblematică pentru sistemul de sănătate arădean, care a fost abandonată ani de zile, şi-a recăpătat strălucirea de altă dată. Şi chiar mai mult decât atât. Fosta Policlinică CFR, de pe Bulevardul General Vasile Milea, preluată de Ministerul Apărării Naţionale, a fost modernizată în totalitate, lucrările fiind finalizate chiar în aceste zile. Anunţul l-a făcut deputatul PSD Mihai Fifor, cel care, din postura de ministru al Apărării, în anul 2018 a preluat clădirea de la Ministerul Transporturilor şi a făcut primele demersuri pentru modernizarea ei.
„În sfârşit, Aradul va avea, aşa cum mi-am dorit ca ministru al Apărării, cel mai modern Centru de diagnostic şi tratament, în care cadrele medicale vor oferi şi pacienţii vor beneficia de servicii medicale de excepţie”, a spus Fifor, într-o postare pe pagina sa de socializare. Trebuie precizat faptul că, încă de la demararea acestui proiect, s-a stabilit că la noul centru medical va avea acces, pe lângă angajaţii din sistemul militar, şi populaţia civilă.
Imediat după preluarea clădirii de către MApN, imobilul a intrat în subordinea Spitalului Militar din Timişoara. Această instituţie este şi cea care s-a ocupat de licitaţia pentru modernizare. Tot Spitalul Militar din Timişoara va asigura şi personalul necesar, dar şi dotările actualului centru de diagnostic şi tratament din Arad.
Ce s-a făcut?
Clădirea a trecut printr-o transformare totală. Potrivit colonelului Sorin Homeag, directorul general al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, lucrările au fost foarte complexe. Acesta ne declara în trecut faptul că, printre lucrările necesare la fosta Policlinica CFR, se pot enumera cele de consolidare şi recompartimentare, lucrări de reparaţii, finisaje interioare şi exterioare, lucrări de reparaţii ale acoperişului sau realizarea de instalaţii electrice şi sanitare noi.
Şi dotările
Acelaşi colonel ne-a mai declarat faptul că Centrul Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Arad, aşa cum se numeşte oficial fosta Policlinică CFR, va funcţiona pe două schimburi. Centrul ar urma să aibă 16 cabinete, 22 de medici specialiști, 23 de asistenți medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar și două laboratoare – unul de analize medicale și unul de imagistică medicală. Clădirea este gata acum. Rămâne de văzut când vor fi achiziţionate dotările, când vor fi angajaţi medicii şi asistenţii şi, în principiu, când centrul medical militar va deveni funcţional.
FOTO: FACEBOOK/MIHAI FIFOR
Trimite articolul
XFelicitari celor cara a avut initiativa ! Pe cand finalizarea pasajuli din Micalaca si drumul judetean Arad- Siria?
si vor avea acces si civilii? ( cu plata sau cu trimitere de la medicul de familie)
-
Aradul nici măcar nu merita un spital militar, are o policlinica care aparține de Timișoara. Cât de penibil…ne mai și lăudăm
BRAVO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Noroc cu MAPN, altfel Policlinica CFR, la care eram abonat în copilărie ( dr, CUCUI Dumnezeu să-l odihnească .
Policlinica, o clădire de bun gust, ar fi avut soarta VILEI AMERIVANCEI sau VILA Dascăllor de chimie de la cele două Licee de faimă a Aradului. Mai știe cineva despre ei ??????????????????????
-
Fratiuc 😜 Bercea acum mocnește tăcut pe locul,, vilei amerivancei 😂,, visează P+7 birouri si celule.
-
Viseaza degeaba. A pierdut procesul cu vecinii. Nu poate construi P+taspe etaje in zona de case.
-
cfr cacte_frate romane
FIFORE bravo,te-am injurat cind ai meritat da acu ai un mare bravo,