Dezvoltarea turistică a Monesei este vizibilă pentru oricine vizitează staţiunea de la poalele Munţilor Codru-Moma. Iar dacă ştii cum arăta locul în urmă cu câţiva ani, diferenţa e cu atât mai evidentă. Îmbucurător pentru noi, pentru Arad, este că evoluţia staţiunii balneoclimaterice a atras tot mai mulţi turişti la Moneasa. Iar acest lucru este confirmat prin date oficiale.
Conform unui top al staţiunilor din România, realizat de Econtext, Moneasa ocupă locul 17 (din 51 de staţiuni), în funcţie de numărul de bilete de odihnă şi tratament acordate bugetarilor în 2010. Este vorba de 4.010 bilete contractate cu Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale de către hotelurile Parc, Moneasa şi Codru Moma din staţiune. Dacă aceste cifre sunt valabile pentru anul trecut, în 2011 situaţia ar putea fi mai bună, dat fiind că „în circuit” au mai intrat două hoteluri: Panoramic şi Tanamera.
Clasare bună
Locul 17 ocupat de Moneasa este apreciabil cu atât mai mult cu cât staţiunea arădeană este urmată în acest top de altele mult mai bine cotate din punct de vedere turistic (Slănic Prahova, Mangalia, Sângeorz Băi, Slănic Moldova, Sinaia, Stâna de Vale, Buşteni, Voineasa etc.). Să mai amintim că, în comparaţie cu staţiunile care precedă Moneasa în acest clasament, în staţiunea arădeană s-au acordat doar bilete de tratament pentru pensionari, nu şi bilete de odihnă pentru angajaţii din sistemul bugetar.
CELE MAI…
Care sunt staţiunile balneoclimaterice cele mai vânate de către pensionari şi bugetari? Covasna, Felix, Olăneşti, Căciulata, Băile Herculane, Amara, Vatra Dornei, 1 Mai, Lacul Sărat, Sovata etc. La polul opus, cele mai puţine bilete au fost atribuite pentru Eforie Sud, Voineasa, Vălenii de Munte, Buşteni, Stâna de Vale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!