ARAD. 21 de camere de supraveghere vor apărea pe drumurile judeţene din Arad, cele mai multe urmând a fi montate în intersecţii. Consiliul Judeţean Arad a lansat o licitaţie pentru achiziţia şi montarea acestor camere, preţul estimat fiind de 766.003 lei, rezultând un preţ de 36.476 de lei pentru o cameră, respectiv peste 7.000 de euro pe bucată. La prima vedere, preţul pare unul uriaş. Totuşi, o oarecare explicaţie o putem găsi în cerinţele CJA referitoare la această investiţie. Pe lângă camerele propriu-zise, firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure o sursă de alimentare pentru fiecare cameră, card de stocare, cartele cu abonament la internet pentru cel puţin 24 de luni, alimentatoare, mufe, invertoare, un panou fotovoltaic care să asigure alimentarea camerei de supraveghere, două acumulatoare pentru fiecare cameră, cutie de protecţie, urmând ca toate acestea să fie montate pe un stâlp înalt de patru metri, care va fi prins într-o fundaţie de beton. În achiziţie mai intră şi transportul şi montarea camerelor pe drumurile judeţene care vor fi supravegheate.
Totodată, se solicită unităţi de stocare şi sistemele care să adune datele de la cele 21 de camere. În sfârşit, două monitoare de minim 127 de centimetri care să fie montate la sediul Consiliului Judeţean. În plus, pe perioada celor doi ani de garanţie solicitată de instituţie, orice intervenţie va fi gratuită şi, în funcţie de gravitate, remediată în termen de patru ore.
„Achiziționarea acestor sisteme de supraveghere video vine în sprijinul cetățenilor și al achizitorului. Acest sistem de supraveghere video conduce la creșterea siguranței cetățenilor, a traficului rutier de pe tronsoanele de drum județean, monitorizează și supraveghează mai îndeaproape traficul rutier și obiective aparținătoare Județului Arad, poate asigura un suport probatoriu din punct de vedere juridic atunci când se comit fapte grave de natură infracțională, asigurarea unei intervenții optime și rapide la evenimente și solicitări ale comunităților, prevenirea actelor de distrugere ori vandalism asupra bunurilor si valorilor materiale aflate pe domeniul public sau privat. Funcţia de înregistrare video se va realiza pentru supravegherea drumurilor și a altor obiective aparținătoare Județului Arad, iar imaginile preluate vor fi stocate pe un echipament specific, astfel încât să permită o analiză ulterioară, în caz de necesitate. Județul Arad dorește să achiziționeze și să pună în funcțiune un întreg sistem de echipamente profesionale pentru supravegherea exterioară a mai multor locații de interes județean pentru: supravegherea și monitorizarea traficului rutier; prevenirea actelor de distrugere ori vandalism; depozitarea ilegală de deșeuri, asigurarea unei intervenții optime și rapide la evenimente și solicitări ale comunităților”, spun cei de la CJA.
Unde vor fi montate?
Potrivit caietului de sarcini, cele 21 de camere de supraveghere vor fi montate astfel: la urcarea pe podul de la Pecica, spre Sânpetru German; în Şofronea, la intersecţia DJ 709B cu DJ 790; în sensul giratoriu din Variaşu Mic; pe DJ 682C, la intersecţia cu DJ709 spre Horia; în Seleuş, la intersecţia cu DJ 709; în Târnova, la intersecţia cu DJ 792D; în Peregu Mare, lângă primărie; în Şeitin, lângă primărie; în Macea, la sensul giratoriu; în Mâsca, la intersecţia cu DJ 708A; în Buteni, lângă podul peste Crişul Alb; pe DJ 792, lângă Moara cu Noroc; în Zăbrani, la intersecţia cu DJ 691; în Şiştarovăţ; în Cuied, la intersecţia cu drumul spre Hodiş; în Dezna, la intersecţia cu drumul spre Dieci; în Tabăra Moneasa; în Grăniceri, la intersecţia cu drumul spre Şiclău; în Berechiu, la intersecţia cu DJ 709; în Slatina de Mureş.
Licitaţia va fi încheiată la finele acestui an, urmând ca, cel mai probabil, camerele de supraveghere să ajungă pe drumurile judeţene în prima jumătate a anului viitor.
Trimite articolul
XVa avea acces direct și Stoian? :)) lu ăla îi place să spioneze.
Scazind spaga mai ramin bani pentru camere de 100 de lei bucata functionale 3 zile.
La pretul acesta le pun si fundita … rosie !! De panouri si acumulatori ,pentru autonomie si independenta energetica nu stia nimeni dintre cei implicati !!
-
, alimentatoare, mufe, invertoare, un panou fotovoltaic care să asigure alimentarea camerei de supraveghere, două acumulatoare pentru fiecare cameră,
daca citeai tot,nu comentai ca sa te afli in treaba-
Toate astea vor fi cumpărate de la magazinul de jucării și țin câteva zile… asta e, s-au stricat, …. asta e ….. atâta s-a putut !!!!!!!!!!!!!
-
La prețul asta puteți construi și o hidrocentrală pentru alimentarea camerelor și a jumătate de județ .