De la a ajuta un bebeluș să învețe culorile și să numere, până la a le permite copiilor să-și îmbunătățească abilitățile motrice fine, Lego este singura jucărie care poate face ceea ce puține altele pot: îmbină distracția cu învățarea în cantitatea potrivită pentru a menține copiii angajați pe măsură ce cresc.
Mai jos am făcut un top al modurilor în care jocul Lego este educativ pentru copilul tău, care îți va arăta toate modalitățile prin care copilul tău poate beneficia de această jucărie.
Felurile în care Lego este educativ pentru copii
Iată cum și de ce Lego sunt un instrument educativ distractiv pentru copiii tăi.
1. Învățarea elementelor de bază: culori și forme
Când copiii se joacă, ei învață noi abilități în timp ce le perfecționează pe cele vechi. Acest lucru este valabil la orice vârstă, de la vârsta de 3 luni până la adolescență. Lego sunt o modalitate excelentă de a-i introduce în culori și forme de bază. Seturile au aproape toate culorile curcubeului, astfel încât îi poți învăța culorile primare atunci când sunt mici (roșu, albastru, galben și verde) și culori mai complexe pe măsură ce cresc.
În plus, culorile strălucitoare sunt minunate pentru copiii mici, atrăgând atenția și stimulându-le simțurile. Pentru copiii sub 1 ani acest lucru este important, deoarece întărește mișcarea ochilor și ajută la coordonarea mâini-ochi.
De asemenea, jucăriile Lego pot învăța copiii despre forme. Piesele Lego au dimensiuni diferite, de la mic la mare și, spre deosebire acum câțiva ani, există o multitudine de forme: pătrat, dreptunghi, rotund, octogon. Le poți folosi pentru a le arăta și a-i ajuta să identifice fiecare formă. Pe copiii mici îi poți ajuta să învețe forme mai complexe și să pună laolaltă piese individuale pentru a arăta cum se face un pătrat sau un dreptunghi.
2. Încurajează creativitatea
Piesele Lego sunt o modalitate excelentă de a încuraja creativitatea. Pentru început, deși fiecare set Lego vine cu instrucțiuni de construcție, acestea pot fi utilizate într-o multitudine de moduri. Oferă-le copiilor o grămadă de piese Lego, fără instrucțiuni prestabilite, lucru care le va permite să își
dea seama cum să le folosească. Prin încercare și eroare, își vor da seama cum să le potrivească și să facă lucrurile pe care le văd în mintea lor să devină realitate.
Chiar și cu instrucțiuni, imaginația unui copil poate fi încă pusă la încercare. Aceștia pot urma instrucțiunile, dar pot modifica anumite părți, permițând interpretarea și ideile proprii. Astfel, ei pot găsi mai mult de o singură soluție la o problemă.
Cel mai important, pe măsură ce intră într-o lume a fanteziei, devin mai puțin conștienți de acțiunile lor, eliminând inhibițiile și conștiința de sine. Nu gândesc prea mult și nu încearcă să facă pe plac nimănui, ci doar să se distreze și să învețe. Din acest motiv, piesele Lego sunt deosebit de utile pentru a ajuta copiii cu dizabilități să își utilizeze abilitățile ascunse și să interacționeze cu ceilalți.
Trimite articolul
XReclama mascata emag…