„Lista ne dovedește că multe dintre proiectele semnate cu atâta promptitudine nu erau chestiuni care să necesite includerea lor pe lista ordonanțelor de urgență. Prioritizarea este un termen străin acestui guvern. Acum, în prag de vacanță, ne trezim cu ordonanțe „cornul și laptele”, în timp ce Comisia Europeană ne anunța că programul POS-CEE riscă să fie suspendat. Asistăm la o indoleanta guvernamentală, avem un Executiv care uită de proiecte care ar fi putut fi adoptate mai devreme, și exprimă o indiferență totală față de prioritățile naționale.
Guvernul preia din atribuțiile Parlamentului, reprezentanții lui nu mai țin cont de reguli sau legi, de ceea ce noi numim o separație a puterilor în stat. Avem ordonanțe de urgență, avem asumări de răspunderi ale Guvernului în Parlament, procesul legislativ obișnuit din Parlamentul României este practic suspendat. Este un abuz de putere al acestui Guvern”, declară senatorul, care aminteşte că pe vremea mandatului său de premier a cerut Guvernului reducerea ordonanțelor de urgență: „Ordonanțele nu fac bine mediului investițional. Dezbătute și controlate doar la nivel de Guvern, acestea nu aduc predictibilitate în legislație. Am fost Executivul care a dat cele mai puține ordonanțe de urgență. Noi am arătat că se poate guverna și altfel. Am dat doar 23 de ordonanțe, cât a dat într-o singură zi actualul Guvern.
Îi amintim Premierului Victor Ponta că nu este vorba de un scor la baschet, ci de intervenții în viața românilor, iar în cazul ordonanțelor calitatea bate cantitatea, și nu invers”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!