„Asistăm la o impostură politică”, a spus Gavril Popescu, la începutul discursului său, aducând ca argument faptul că „la ultimul congres, majoritatea delegaţiei arădene a votat împotriva preşedintelui”, cap de afiş fiind, desigur, Sever Jurca. Or, deduce Popescu, dacă ai votat contra preşedintelui, de ce mai vrei să fii în echipa lui ? Adică, Sever Jurcă nu ar trebui să mai candideze. În PNL Arad sunt câţiva „băieţi deştepţi” care au relaţii economice, relaţii „de cumetrie” cu PDL şi vor să pună mâna pe organizaţia judeţeană, pentru ca, la Arad, opoziţia să devină „echipa a doua a puterii”, a mai spus Gavril Popescu, înainte de a trece la chestiunea arzătoare, adică vizita secretarilor generali adjuncţi. Ca participant la şedinţa Biroului, Popescu susţine că cei doi au verificat Procesele Verbale ale Adunărilor Generale din judeţ, desfăşurate sub interimatul lui Sever Jurcă şi ar fi constatat că nu a fost respectat Statutul, procedându-se mai rău ca la fostul PCR.
„Obsesii bolnăvicioase”
Pe de altă parte, Jurcă spune că a discutat cu cei doi şi, de fapt, ei au reproşat doar modul de întocmire a câtorva Procese Verbale, nefiind respectate întocmai procedurile de întocmire prevăzute de statut. Culmea, spune Jurcă, între cele verificate nu a fost niciunul întocmit pe vremea interimatului său.„Dl. Popescu are obsesii bolnăvicioase, cauzate de dorinţa de a ajunge la putere pe orice cale. În inconştienţa sa, face servicii PDL, dorind să aducă PNL Arad la desfiinţare, tocmai acum când este foarte posibil să avem alegeri anticipate. Pentru că este incapabil, aşa cum a dovedit când a fost interimar, permanent caută să fie numit, impus de către cineva”. Celălalt candidat la preşedinţia PNL Arad, Florin Galis, este de părere, ca şi Calimente, că în niciun caz nu ar fi benefică pentru partid anularea alegerilor.
„Destructurarea organizaţiei nu poate folosi decât PDL-ului, ar fi catastrofală ca imagine transmisă electoratului. Chiar presupunând că dl. Jurcă ar avea afinităţi cu PDL, cum îşi poate cineva imagina că el singur ar putea pune organizaţia la remorca acestuia, având un colectiv de conducere ales în mod democratic, nu impus de către preşedinte ? Soluţia este să facem alegerile la termenul stabilit, să rupem odată şirul interimatelor, care ne-au făcut atâta rău şi atâta bine adversarilor politici”, spune Galiş.
S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!