Peste 30 de milioane de lei. Aceasta este valoarea unui proiect care va sta pe masa aleşilor locali în şedinţa de miercuri, proiect gândit ca urmare a necesităţii îmbunătăţirii calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală. Totul a pornit de la Spitalul Clinic Municipal Arad, care a achiziţionat serviciul de proiectare pentru Documentaţia de avizare a lucrărilor: „Reabilitare şi intervenţii clădiri ale Spitalului Clinic Municipal Arad, modernizare şi echipare ambulatoriu integrat”, proiect ce se vrea depus pe fonduri structurale.
În proiect se menţionează faptul că “Spitalul Clinic Municipal Arad îşi desfăşoară activitatea în mai multe clădiri care au toate durata normală de funcţionare expirată: imobilul din Piaţa Mihai Viteazul nr. 7-8, unde funcţionează secţiile Chirurgie, Boli Interne şi Fizioterapie; imobilul din Piaţa Mihai Viteazul nr. 10, unde funcţionează secţia Dermatovenerologie; clădirea din Piaţa Mihai Viteazul nr. 11-12, unde funcţionează secţiile ORL – Oftalmologie, şi imobilul de pe strada Eminescu nr. 46, unde funcţionează secţia TBC- Pneumologie (imobil retrocedat fostului proprietar).
Şi clădiri, şi reţele
Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie amintite în proiect a fost întocmită de către S.C. ASAR GRUP SRL Deva, proiectant general, iar în contractul de proiectare a fost cuprins inclusiv auditul energetic şi expertizarea clădirilor. Proiectul vorbeşte de intervenţia asupra acestor clădiri pentru realizarea amenajărilor ambulatoriilor, precum şi dotarea corespunzătoare a acestora, a cabinetelor medicale, etc. (investiţii eligibile de finanţat prin POR), dar şi de reabilitare a reţelelor exterioare de incintă (apă, canalizare, reţele termice, electrice, oxigen) la imobilele din Piaţa M. Viteazul nr. 7-8, 10 şi 11.
În doi ani
Durata de execuţie a lucrărilor a fost stabilită la 24 luni, iar valoarea totală a investiţiei la 32.552.566,73 lei (cu TVA), din care valoarea dotărilor reprezintă 13.746.404 lei.
Finanţarea acestui proiect ar trebui asigurată din fonduri ale bugetului general şi fonduri structurale, în condiţiile în care se va aproba finanţarea acestui proiect în cadrul Programului Operaţional Regional 2007- 2013, Axa Prioritară 3.
Obiective şi sume
Proiectul prevede reabilitarea reţelor exterioare, canalizare menajeră şi pluvială, a reţelor electrice exterioare, a reţelelor termice şi a altor reţele la imobilele spitalului din Piaţa Mihai Viteazul. La acestea se adaugă reabilitare şi intervenţii la diferite clădiri care găzduiesc cabinetele medicale ale Municipalului: cabinetele de medicină Internă / Reumatologie, Cardiologie, Gastroenterologie, laborator de recuperare, medicină fizică şi balneologie, chirurgie generală şi urologie, laborator de radiologie şi imagistică medicală, cabinet Dermatovenerologie, Neurologie, Medicina Muncii, Oncologie Medicală, ORL, Oftalmologie, cabinet Pneumologie etc., sumele cele mai mari de bani urmând a fi cheltuite pe acest gen de lucrări.
A.B.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!