Revizuirea sentinţei din 2006 prin care familia Colţeu a primit peste 8.700 de hectare de teren, pădure şi păşune trebuia să se judece miercuri, 22 octombrie. Însă, pentru a putea începe judecata, este nevoie de dosarul de la Judecătoria Ineu. Iar dosarul respectiv se află în prezent la DNA Timişoara, instituţie care a demarat o mega-anchetă ce vizează posibile ilegalităţi în ceea ce priveşte retrocedarea Nadăşului. Dacă, până acum, judecătorii de la Făgăraş au fost destul de optimişti în ceea ce priveşte primirea dosarului de la DNA şi au stabilit termene de o lună de zile, de această dată magistraţii par mai realişti: următoarea înfăţişare în cazul cererii de revizuire a sentinţei a fost stabilită pentru data de 25 februarie 2015. Din nou, şi acest nou termen va depinde de momentul la care dosarul de la Judecătoria Ineu, aflat în prezent la DNA, va ajunge la Judecătoria Făgăraş. Lucru puţin probabil, ţinând cont de faptul că procurorii anticorupţie vor trimite în judecată o serie de persoane acuzate de diferite infracţiuni, punctul final dorit fiind anularea sentinţei în urma căreia familia Colţeu a primit o avere estimată la peste 22 de milioane de euro.
Nadasul, amanat pana in 2015
ARAD. După cum era de aşteptat şi după cum a preconizat toată lumea, procesul în care se judecă acţiunea Prefecturii Arad în ceea ce priveşte retrocedarea Nadăşului a fost amânat din nou de către magistraţii Judecătoriei Făgăraş, acolo unde procesul a fost strămutat la cererea Prefecturii.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Vineri, 22 noiembrie 2024, în timp ce se afla la volanul unei mașini, el ar fi lovit o femeie pe trecerea de pietoni și ar fi fugit de la locul accidentului.
Local
Corala „Contrast”, Analia Selis, Maria Răducanu și Diana Selagea se numără printre invitați.
Mapamond
Austria s-a oferit din nou ca posibilă locaţie pentru găzduirea de negocieri de pace vizând încetarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, scrie marţi dpa.
România
Funcţionarii publici care au beneficiat de majorarea salarială de până la 50% pentru orele efectuate în cadrul proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu pot primi şi majorarea salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Mapamond
Şeful Comitetului Militar al NATO, amiralul olandez Rob Bauer, a îndemnat luni companiile să fie pregătite pentru un scenariu de război şi să îşi adapteze în consecinţă liniile de producţie şi distribuţie pentru a fi mai puţin vulnerabile la eventualul şantaj din partea unor ţări precum Rusia şi China, potrivit Agerpes.
4
Citiți principiile noastre de moderare aici!