ARAD. Lume câtă frunză, câtă iarbă în fața Tribunalului Arad. Vreo 50-60 de locuitori din satul Nadăș s-au mobilizat și au venit la Arad, în fața Palatului Justiției, pentru a afla care va fi sentința magistraților în cazul retrocedării satului Nadăș către o așa-zisă familie de moștenitori. După cum anunțam în ziarul de marți, judecătorii Tribunalului Arad au trebuit să judece revizuirea dosarului prin care magistratul Floriță Boloș din Ineu a retrocedat aproximativ 8.700 de hectare de teren agricol, pădure și pășune, reprezentând tot extravilanul satului Nadăș și o parte din intravilan. Se pare că sentința dată de Boloș ar fi fost influențată de anumite „beneficii” primite de judecătoarea din Ineu. Și asta deoarece, pe surse, se pare că întreg procesul de la Judecătoria Ineu ar fi fost un fiasco.
Amânare
Nici magistrații arădeni nu au tranșat într-un fel sau altul problema satului Nadăș. Aceștia au decis să amâne cauza pentru data de 4 septembrie, după finalizarea vacanței judecătorești. „Cauza a fost amânată pentru emiterea unei adrese către Arhivele Naționale, de aici fiind solicitate anumite informații care vor fi anexate la dosar”, ne-a anunțat Diana Dărăban, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad. Referitor la procesul aflat pe rol în acest moment, acesta s-a aflat în faza de revizuire, o cale de atac extraordinară. Legea spune că revizuirea este posibilă în mai multe situații excepționale, printre care „dacă un judecător, martor sau expert, care a luat parte la judecată, a fost condamnat definitiv pentru o infracţiune privitoare la pricină sau dacă hotărârea s-a dat în temeiul unui înscris declarat fals în cursul sau în urma judecăţii ori dacă un magistrat a fost sancţionat disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă în acea cauză”, dar și „dacă, după darea hotărârii, s-au descoperit înscrisuri doveditoare, reţinute de partea potrivnică sau care nu au putut fi înfăţişate dintr-o împrejurare mai presus de voinţa părţilor, ori dacă s-a desfiinţat sau s-a modificat hotărârea unei instanţe pe care s-a întemeiat hotărârea a cărei revizuire se cere”.
Din 2006
Potrivit informațiilor primite de la Tribunalul Arad, solicitarea de revizuire a fost înaintată pentru o sentință dată în anul 2006. Hotărârea a fost dată de Floriță Boloș și a lăsat oamenii din Nadăș fără pământuri, pășuni și păduri, toate acestea trecând (suspect!?) în proprietatea unei singure familii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!