Dosarul privind retrocedarea Nadăşului este departe de a se fi încheiat. După o „victorie de etapă” la Judecătoria Balş şi o „înfrângere finală” la Tribunalul Olt, a fost deschis un nou proces în care se solicită anularea sentinţei prin care cele peste 8.700 de hectare de teren agricol, pădure şi păşune au fost retrocedate către familia Colţeu, sentinţă emisă de Judecătoria Ineu în 2006. Prefectura Arad, prin Comisia Judeţeană de Fond Funciar, a înregistrat acest proces încă înainte de finalizarea acţiunilor din Oltenia, moment în care procesul de la Judecătoria Braşov a intrat în aşteptare. Asta se întâmpla la începutul anului 2018. Ulterior, în aprilie 2018, judecătorii din Braşov au decis suspendarea acţiunii. Un an mai târziu, în martie 2019, procesul a fost reluat, după ce Tribunalul Olt a dat sentinţa definitivă în dosarul care s-a judecat acolo. Numai că din martie şi până în prezent, acţiunea de la Judecătoria Braşov a fost amânată de nenumărate ori. Şi asta pentru că dosarul 457/2006 al Judecătoriei Ineu, cel prin care familia Colţeu a primit moştenirea evaluată la peste 20 de milioane de euro, nu a ajuns la instanţa din Braşov. După mai multe amânări, s-a stabilit faptul că procesul va fi reluat în data de 21 octombrie 2019, în speranţa că până atunci dosarul incriminat va ajunge la Judecătoria Braşov, iar părţile implicate nu vor mai solicita şi alte amânări.
Un dosar cu vechime
Telenovela cazului Nadăş a început în anul 2016, atunci când Judecătoria Ineu a decis că, în baza unui testament, familia Colţeu este îndreptăţită să primească peste 8.700 de hectare de teren în satul arădean. Lucrurile s-au precipitat, însă, după anul 2010, atunci când membrii acestei familii au început să scoată sătenii afară din casele şi din saivanele lor, oamenii protestând împotriva deciziei moştenitorilor. Ulterior, pe fir a intrat şi Direcţia Naţională Anticorupţie Timişoara, care a demonstrat faptul că retrocedarea Nadăşului către familia Colţeu s-a făcut în baza unor documente false. Chiar dacă falsul a fost dovedit definitiv prin instanţă, de către Curtea de Apel Timişoara, judecătoriile şi tribunalele din ţară care au judecat acest caz au dat, în final, dreptate familiei Colţeu. Practic, pe vicii de procedură, au decis să ignore infracţiunile de fals în baza cărora familia Colţeu a primit moştenirea. Însă autorităţile din Arad, în colaborare cu locuitorii din Nadăş, au fost tot timpul cu un pas în faţă, deschizând noi şi noi procese. Totul, în speranţa că, într-un final, se vor găsi nişte judecători care să vadă ceea ce este evident, respectiv falsurile din cazul Nadăş, şi să anuleze sentinţa prin care familia Colţeu a primit uriaşa moştenire.
Trimite articolul
X“Sa nu dea Dumnezeu cel sfant…sa vrem noi sange, nu pamant” mesaj pentru judecatorii inscrisi in cluburi si in tot felul de loji si pentru astia care ati luat si primit spaga. V-ati batut joc de vietile a 1200 de oameni 400 de familii, blestematilor
O tara cu o justitie CORUPTA….ca orice domeniu din Romania….inca un exemplu evident….