Cel mai tranzitat punct de trecere a frontierei (PTF) din vestul ţării este Nădlac II de pe autostradă. Peste 870.000 de persoane au trecut prin PTF Nădlac II într-o lună şi jumătate. De altfel, nu o dată a fost semnalată problema – de către site-ul nostru – a coloanelor infernale de autoturisme care aşteaptă, de cele mai multe ori, câte o oră să iasă din România. Cifrele mari se datorează şi sezonului estival, românii alegând să-şi petreacă vacanţele în afara ţării. Şi cum avem o autostradă care ne leagă de Ungaria, varianta tranzitării Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II devine cea preferată de turiştii români. Potrivit unui bilanţ al Poliţiei de Frontieră Română, în perioada 1 iunie – 15 iulie, „în ceea ce priveşte punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu un trafic de peste 1,3 milioane persoane, urmat de P.T.F. Nădlac II cu peste 870.000 de persoane şi P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 695.000 de persoane”.
Totodată, la frontiera cu Republica Moldova, cele mai tranzitate puncte de frontieră au fost Albiţa (364.000 de persoane) şi Sculeni (303.000 de persoane), la frontiera cu Bulgaria traficul cel mai intens s-a înregistrat prin P.T.F. Giurgiu (368.000 de persoane) şi Vama Veche (292.000 de persoane), iar la frontiera cu Serbia, prin P.T.F. Porţile de Fier I (168.000 de persoane). În prima parte a sezonului estival al anului 2016 (01 iunie-15 iulie) traficul prin punctele de trecere ale frontierei a crescut cu aproximativ 30 la sută faţă de perioada similară a anului trecut. În perioada 1 iunie – 15 iulie 2016, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 8 milioane persoane, din care 4 milioane pe sensul de ieşire din ţară şi 4 milioane pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi perioadă a anului 2015, au trecut frontiera 6,3 milioane persoane, fiind înregistrată o creştere cu 27 la sută.
După cum bine se ştie, cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 2,8 milioane persoane, cele aeroportuare – 1,9 milioane persoane, dar şi cele de la frontiera cu Republica Moldova – 1,2 milioane persoane.
Încă de la începutul sezonului estival, Poliţia de Frontieră Română a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct, astfel încât, la nivelul întregii ţări, peste 3.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!