ARAD. Un proiect de succes pentru cercetarea medicală în care sunt implicaţi 13 parteneri din 8 ţări europene. NANOFOL sau „Folate-based nanobiodevices for integrated diagnosis/therapy targeting chronic inflammatory diseases” este unul dintre cele mai importante proiecte din care universitatea arădeană de stat face parte şi care va aduce un plus de speranţă celor afectaţi de bolile cronice inflamatorii. „Ne bucurăm că universitatea noastră face parte din acest consorţiu de cercetare. Este un parteneriat pe cercetare care demonstrează că la UAV sunt cadre didactice extrem de bine pregătite şi laboratoare performante unde se face cercetare la vârf” – a punctat prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul UAV.
Întâlnirea de la Viena
Luna aceasta a avut loc la Viena întâlnirea partenerilor din cele 8 ţări europene pentru a analiza rezultatele obţinute în timpul celor 42 de luni de cercetări. „Proiectul NANOFOL are adoptată o strategie de ameliorare a riscurilor pentru a îndeplini obiectivele propuse printr-o strategie „pas cu pas” astfel încât, în mod gradual, să fie îmbunătăţit conceptul (specificitate, stabilitate, efecte averse şi eficienţă) pornind de la soluţii cu risc scăzut la cele cu risc ridicat care asigură testare redusă pe animale şi o siguranţă umană ridicată. NANOFOL va îmbunătăţi astfel tratamentul bolilor cronice inflamatorii” – a precizat prof. univ. dr. Florentina Munteanu, prorector cu cercetare al UAV.
Rezultatele obţinute până în prezent, demonstrază că nanodispozitivele produse în cadrul consorţiului sunt foarte bine tolerate la experimentările in vivo.
Citiți principiile noastre de moderare aici!