Naţionaliştii din Arad sunt grupaţi în trei formaţiuni: Partidul România Mare, Partidul România Unită şi Partidul Noua Dreaptă. Chiar dacă există diferenţe de nuanţă între ele, liderii lor par dipuşi, ba chiar dornici, să discute, să găsească modalităţi de colaborare pentru unificarea forţelor, conştienţi fiind de faptul că separat nu au nici cea mai mică şansă de a obţine voturi la alegerile parlamentare. Alegerile locale au dovedit-o cu vârf şi îndesat. Deocamdată, însă, orice demers al lor este blocat de situaţia de la Bucureşti, unde, cică, se încearcă formarea unui pol naţionalist, alături de partidul lui Marian Munteanu- Alianţa Noastră- pe cale de înscriere în Registrul partidelor politice. Discuţiile, însă, trenează, deoarece, se pare, fiecare vrea să discute separat cu Marian Munteanu, în loc să ajungă înainte la un numitor comun. Ca de obicei, este vorba despre orgolii. „Nu ştim ce va fi, am înţeles că astăzi (luni-nn) se întâlnesc din nou, dar fiecare are părerile şi pretenţiile sale, nu atât din orgoliu, cât din punct de vedere politic, programatic. Eu sper că în cele din urmă se va găsi o cale pentru coagularea forţelor naţionaliste, dacă vrem ca în Parlamentul României să fie reprezentaţi şi cei care doresc să apere suveranitatea României şi revenirea la valorile creştine” spune unul dintre liderii arădeni. Dincolo de ce se va întâmpla, efectul situaţiei de la Bucureşti este „dispariţia” totală a celor trei partide naţionaliste arădene după alegerile locale. Au intrat într-un „concediu forţat” care nu se ştie când şi cum se va încheia. Poate, după alegerile parlamentare, spre satisfacţia multora.
Naţionaliştii, greu de adunat
Naţionaliştii, greu de adunat
Partidele naţionaliste din Arad, în „concediu forţat”
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Accident cumplit, produs vineri seară, la Lugoj. Trenul care circula pe ruta București - Timișoara a lovit o mașină, șoferul acesteia murind.
Mapamond
Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor vota pe 12 decembrie cu privire la propunerea Ungariei de a permite României şi Bulgariei să adere cu frontierele terestre la spaţiul Schengen, a declarat premierul ungar Viktor Orban, vineri, într-o conferinţă de presă la Budapesta, după convorbirile avute cu omologul său român Marcel Ciolacu, transmite agenţia ungară de presă MTI.
1
Local
ARAD. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara informează că, în perioada 23 noiembrie - 2 decembrie, se vor desfășura două transporturi cu depășiri pe traseul: Nădlac II PTF – A1 – A11 – Centura Arad - DN 7 – Ilia – A1 – A10 – Turda – A3 – Nădășelu – DN 1F – Cluj Napoca – Centura Apahida Vâlcele - DN 1C - DN 17 – Beclean – DN 17 – Centura Bistrița – DN 17 – Gura Humorului – Varianta de Ocolire Suceava – DN 2 – DN 28 – Târgu Frumos – DN 28 – DN 28D – DN 28 – DN 24B – Albița PTF.
România
Austria şi-a arătat vineri disponibilitatea de a ridica dreptul de veto în privinţa aderării complete a României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, ultimul obstacol pentru cele două ţări est-europene după o lungă aşteptare, transmite AFP.
Local
Oraşul Pecica vrea să-şi creeze propriul serviciu de transport public local, cu autobuze electrice, pentru a lega principalele puncte de interes de pe cei 100 de kilometri de străzi, dar şi pentru a facilita deplasarea către zonele industriale şi satele aparţinătoare Turnu şi Sederhat.
Local
Zeci de preşedinţi sau locţiitori ai acestora de la secţii de votare din judeţul Arad s-au retras de la alegeri.
2
Evenimente
Evenimentul este dedicat tinerilor cu vârste între 12 și 15 ani, iar în acest an, tema abordată este „Egalitatea de șanse și curajul de a fi diferit”.
1
Local
ARAD. Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii cu privire la reapariția unor mesaje false transmise în numele instituției, utilizând adresa de e-mail stefania.neagu@anaf.re.
Citiți principiile noastre de moderare aici!