Mică victorie înregistrată de asociaţiile de proprietari din Arad şi Timişoara. Un reprezentant al firmei furnizoare de gaz a confirmat, la Arad, faptul că, în urma solicitărilor repetate ale acestora, contractele de furnizare se vor modifica.
Fără trecere
Contractele trimise de furnizorul de gaz consumatorilor casnici nu a avut trecere la arădeni. Mai exact, după ce Uniunile asociaţiilor de proprietari din Arad şi Timişoara au luat atitudine şi au recomandat asociaţiilor să nu le semneze, numărul contractelor primite cu semnăturile clienţilor din cele două judeţe a fost extrem de redus. Problema a devenit una reală pentru E.ON Gaz, reprezentantul societăţii, George Precup, şeful Departamentului vânzări şi management servicii clienţi, subliniind că „furnizăm gaz în ilegalitate, deoarece nu avem contracte semnate”.
A treia variantă!
Deşi contractele au fost aprobate de ANRE, reprezentanţii societăţii au menţionat la întrunirea asociaţiilor, unde au participat atât conducerea ULALA, Dorina Lupşe şi Vasile Arion, cât şi preşedintele Uniunii asociaţiilor Timişoara, Petru Olaru, că vor fi operate unele modificări. „Având în vedere reprezentarea pe care o au Uniunile asociaţiilor de proprietari în Arad şi Timişoara, am decis să luăm în considerare propunerile lor şi am fost de acord să modificăm contractele”, a precizat George Precup. În cel mai scurt timp, asociaţiile vor fi „servite” cu un nou tip de contract, cea de a treia variantă creată deja.
Cozile, o reală problemă
Desfiinţarea ghişeelor a fost cea mai mare problemă enunţată de consumatori. Faptul că la Arad se formează cozi imense, deoarece au fost închise o serie de caserii, nu este o necunoscută. Justificarea reperezentanţilor societăţii a fost faptul că firma trebuie să menţină un preţ controlat de stat şi că, pentru a nu scumpi gazul este pusă în situaţia de a face reduceri.
Pe încercate
Reprezentantul furnizorului de gaz le-a propus administratorilor să facă un test, pentru a demonstra că estimarea consumului făcută de societate este corectă, cu o marjă de eroare de cel mult 3%. Totodată, le-a explicat acestora că necesitatea declarării de către asociaţie a modificării consumului pe luna următoare este strict legată de montarea de noi centrale pe gaz în blocuri, nu de faptul că o gospodină va face mai mult gem în luna următoare.
S.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!