“Anul acesta montăm panouri solare pentru încălzirea apei la bazinul de copii. Aşa cum am intervenit în zona ştrandului, unde sunt bazinele mari, aşa vom interveni anul acesta în zona bazinelor pentru copii. Contractul are o valoare de 10 miliarde (lei vechi-n.r.), şi se mai adaugă 13 miliarde pe lângă investiţia în aceste panouri. Finanţăm zona bazinului mic, unde există acel tobogan mare, ruginit, care va fi demontat şi va fi înlocuit cu un altul, mai mare. Va exista, ca atare, încă o zonă de bazine, care va fi, desigur, îngrădită. Dacă tot a venit rândul investiţiilor, vă pot spune că în scurt timp vom începe licitaţia la pasarelă, iar abia prin toamnă vor începe propriu-zis lucrările.
Ca strategie, am avut un singur grup sanitar în interior şi câteva grupuri sanitare în zona de la căsuţe. Pentru că Sanepidul nu ne dădea atât de uşor avizele, deşi am construit grupuri sanitare noi, la suprafaţa pe care o avem, am fost nevoiţi să punem şi grupul sanitar vechi în interiorul zonei de bazine. Anul acesta, însă, am realizat încă un grup sanitar în interiorul bazinelor, ceea ce ne-a permis ca acel grup sanitar vechi să îl scoatem din interiorul zonei de bazine în zona comercială, pentru că în zona bazinelor ne ajung cele pe care le avem acum.
Despre wc-urile de la ştrand
În zona unde se va reabilita bazinul mic, construim un grup sanitar (infrastructura este deja vizibilă -n.r.), iar din punct de vedere al grupurilor sanitare ştrandul ajunge la un optim: adică în zona de bazine două, zona care va fi şi ea îngrădită cu bazinul mic şi cu tobogan – un grup sanitar, în zona comercială un grup sanitar şi grupuri sanitare la căsuţe. Intenţionăm ca grupurile sanitare din zona comercială şi de la căsuţe să le scoatem la o formă de întreţinere. O firmă să perceapă o anumită taxă şi să le întreţină, să nu mai avem nicio problemă cu grupurile sanitare.
M-aţi întrebat dacă vom percepe bilet de intrare în această nouă zonă şi cât va fi acesta. Vom analiza, dar, evident, fiind o zonă cu bazin încălzit, preţul va fi apropiat de cel din zona bazinelor mari.
Cetatea, în baza de agrement
Revenind la investiţii, am prezentat în urmă cu câteva săptămâni studiile pe care le vom face, studii care se vor cuprinde întreaga cetate, un studiu de idei de la Piaţa Mică până pe Faleză, al doilea îl avem deja – de la Podul Decebal până la Catedralei şi Reconcilierii, şi avem un studiu cuprinzând malul Mureşului. Toate acestea ne vor da studiile de intrare în cetate, pentru că trebuie să tratăm de acum încolo şi ştrandul şi Cetatea, toată zona aceea, împreună. Cred că aici va fi marea provocare, extinderea zonei de agrement spre partea de nord a cetăţii.
În strategia noastră ne interesează extinderea zonei de agrement. Şi investiţiile le facem pe baza acelui PUD. Tot în PUD se arată necesitatea de a avea o zonă pentru maşini. Evident, trebuie să avem acele parcări şi la intrarea în cetate.
Ne mai interesează pe ştrand forajul pentru apă termală. S-a semnat contractul cu firma care va face acest puţ. Evident că dacă vom găsi apă termală, perspectiva ştrandului este mult mai mare şi cu o imagine pozitivă”.
Reclamă la ştrand
“Nu puteţi spune că ştrandul nu a avut trecere aşa cum a avut în trecut la tinerii din alte oraşe. Anul trecut, în două săptămâni, s-a făcut un studiu al celor care au vizitat ştrandul. Au fost oameni din Lugoj, Timişoara, Deva, Oradea. Unii au venit cu prietenii. Dar cel care a venit de la Lugoj a venit special pentru ştrand. Cei care au venit din Timişoara au venit invitaţi de prieteni din Arad pentru a-şi petrece timpul pe ştrand. Uşor, uşor cred că ar trebui să ne facem şi noi o reclamă, aşa cum vedem noi reclamele în România la anumite servicii”.
Despre garduri
“Aradul nu are o suprafaţă atât de mare de gazon cum este în acest moment pe ştrand. Iar dacă ne uităm, sunt zone unde, poate datorită neîntreţinerii corespunzătoare, neatenţiei unor oameni, au apărut anumite pâlcuri de pământ. De aceea, întreţinerea unei asemenea zone nu este uşoară şi zona trebuie bine delimitată. Trebuie împrejumită cu garduri, ca să o putem proteja”.
A.B.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!