ARAD. Deschiderea şantierului a constituit motiv de bucurie pentru arădenii care locuiesc pe străzile Zefir şi Poiana din cartierul Micălaca. Deşi sunt străzi destul de înguste, modernizarea lor aduce un plus de confort pentru oameni. În cadrul unui program finanţat de Primărie, se refac trotuarele şi se asfaltează şoseaua, lucrările fiind în plină derulare zilele acestea, cât vremea e favorabilă.
Sunt însă şi oameni nemulţumiţi de modul în care se execută lucrările. Cititorul nostru Teodor Bejan locuieşte pe strada Zefir şi ne-a contactat pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de faptul că au fost sparte toate intrările din drum spre case (amenajate anterior de cetăţeni) şi s-au construit nişte podeţe mai înguste, de doar 3,5 metri. În plus, oamenii ar fi fost informaţi de muncitori că trebuie să-şi cumpere ei înşişi rigole, altfel apa se scurge pe pământ iar acesta înfundă conductele de sub podeţe. Teodor Bejan susţine că locuitorii celor două străzi s-au adresat Primăriei pentru a reclama situaţia, însă lucrurile nu s-au schimbat. Iar muncitorii le-ar fi spus cetăţenilor că nu au decât ca după finalizarea lucrărilor să-şi refacă ei intrările cum vor.
În încercarea de a le veni în ajutor, am preluat nemulţumirea micălăcenilor şi am transmis-o Primăriei, solicitând un punct de vedere. Iată răspunsul primit:
„În conformitate cu HCLM nr.100/2020, privind aprobarea metodologiei de eliberare a Autorizației de acces la drumul public, <accesul la drumul public poate avea o lățime de maxim 3,5 metri>. În ceea ce privește calitatea lucrărilor executate, acestea vor fi analizate în momentul recepției, la finalul lucrărilor. În cazul în care se vor constata nereguli, se va dispune remedierea lor.”
Trimite articolul
XInca se lucreaza dupa metoda comunista ,adica facem prost se receptioneaza cu Observation si la anjl si la multi ani remedieri.Dece mai platiti Dirigenten de santier ??? Rusine
da, ce ? nu le convine 3,5 m ? cat ar vrea sa fie podetul 10 -15m ?
Mai interesant e răspunsul primăriei care spune totul despre cum funcționează primăria Arad “in legătură cu calitatea lucrărilor vedem după ce e gata” =)), sublim, de-o inteligenta și un profesionalism ieșit din comun, evaluări pe parcursul lucrării nu se pot face in Arad, așteptăm deși vedem toți că e o porcărie de lucrăre dar așteptăm să fie gata.
-
Fain răspuns ce denota dezinteresul total fata de lucrare.Cum o sa mai vadă ce este pus la baza ,la fundație dacă nu urmărești toate fazele lucrării.
Problema apare atunci când vrei să îți ții mașina afară pe pod că poate ai 2-3 mașini și nu ai loc în curte, sau nu vrei să îți ocupi spațiul din curte cu mașina.Desi este cu sens unic, parcarea pe carosabil e mai dificila, fiind foarte îngustă. Așteptăm pe str Argeș să vedem ce masuri iau pe lateralul grădinii casei nr 4,care și-a făcut șanț pe lângă carosabil(ilegal dpdv tehnic) și din cauza căruia multe mașini cad cu roata acolo sau nu pot parca mai aproape de margine. Așteptăm să vedem și rezolvarea rigolelor, care nu ar trebui cumpărate de locatari că e spațiul public, ar trebui cuprinse în proiect. Cum poti obliga pe cineva să contribuie la drumul public pentru care se plătesc oricum sume exorbitante raportat la calitatea lucrărilor?
-
Si e normal sa am 5masini? 2tiruri si sa le tin pe drum? Daca tot am curte? Chiar aveti pretentii de parcare privata pe banii prostilor?
-
Eu știu că e mare frustrarea când stai la bloc și ai o mașină dar gândește-te că la o familie normală cu un copil peste 18 ani are 3 mașini, una fiecare.Si stai liniștit că nu ești tu singurul prost care contribuie la acel drum și presupun că nu ai nici cunoștințe tehnice legate de construirea drumului,dar nah, din frustrare arunci și tu un rahat de comentariu din spatele tastaturii. Mai bea o gura de bere, sparge o sămânță și relaxează-te, că se sparge o venă de ciudă…
-
Bai frate🤮 Bibart aduna spagile cum clipești. Se plimba precum un besmetic dind impresia de holoangar interesat de starea cetățeanului dar în final este un clovn. Strada Hunedoarei strada unde peste 30de mașini au fost avariate grav în urma lucrărilor de linga Atletico. Un șanț mare traversează strada de peste doua saptamini, iar politia locala indiferenta ocolește strada.
-
I-ai dat spaga? Ce fain e sa acuzi. Ptiblema este ca sunt MUULTI INCOMPETENTI in primarie iar noi aradenii avem doar pretentii dar nu vrem sa facem nimic pentru binele nostru
Stati sa va zic cum se face, eu sunt trecut prin asta de anul trecut. Si strada mea a fost refacuta anul trecut. Deci, tu ai doua locuri de parcare in fata casei, facute de tine, asa cum ai putut. Vine primaria si iti distruge tot , ca ei fac doar 3,5 m. Pai stai sefu ca eu am doua masini si una din ele este de 4m, cum o pun? in diagonala ? AStea sunt ordinele, nu facem mai mult. Buuuun, ia si matale 300 de lei, dintr-o data tu devii Sefu’. Sefu’ cati metri vrei ? din capat in capat cat am terenul. Gata sefu’ asa sa fie!!! hop ai loc de parcare. Lucrari gandite cu fundul si loc de spaga cat incape. Apropo, am facut sesizare la primarie legat de locul de parcare si cum ca le-am dat bani sa imi mareasca. Nici pana in ziua de azi nu am primit un raspuns.
-
Nici nu vei primi răspuns. Am fost anul trecut la o familie unde am cumpărat doua frigidere și o masina de spalat pe undeva pe linga ceva biserica Măslinul, băieți asfaltau strada oameni din strada nemulțumiți de canalizarea veche si plina cu pamint pe toata strada.
Asta e problema? Aradon, hai sa vezi lucrări pe str Mărgăritar , drumul ridicat ca toată apa de pe drum sa între în curțile oamenilor, lipsa canalizării ca doar na degeaba se “renovează” drumul ca tot nu baga canalizare. Ca doar na impozit de zona A plătim și nu avem nevoie de canalizare, merge cu Prister încă ca doar suntem într-o zona considerata centrala și pentru ce am avea noi nevoie de canalizare…. Bine ca în anumite sate și orașele mici îndepărtate se poate dar aici în plin centrul municipiului nu se poate, a da și mai au și dorința de a plăti canalizare
Lățimea carosabilului nu va permite staționarea/ oprirea . Autospecialele de gunoi RETIM sau alte autoutilitare nu vor putea întra pe cele două străzi dacă sunt mașini parcate. În acte este repararea străzii dar în fapt este o reabilitare. Stasul în materie cere o lățime de 5, 6 m a carosabilului, în fapt sunt doar 4 m. Soluții tehnice există: îngustarea trotuarului sau renunțarea pe o latură, lărgirea carosabilului sau acoperirea șanțului pluvial cu rigole din beton. Am sesizat Primăria printr-o petiție dar nu aștept nici o minune.