Asumarea măsurilor de austeritate în Parlament a iscat şi mai multă tensiune în rândul parlamentarilor PD-L. Aceştia se plâng că sunt luaţi la întrebări în teritoriu şi că mai mereu trebuie să dea explicaţii pentru cheltuielile inexplicabile ale unor agenţii sau unităţi din subordinea Guvernului.
Deputatul PD-L de Arad, Iustin Cionca, a explicat că „s-a convenit pentru un termen de graţie de 60 de zile pe care să îl acordăm Guvernului. Însă, personal, pot spune că sunt nemulţumit de activitatea multor miniştri. S-a spus că a fost perioada în care la guvernare a fost şi PSD-ul şi nu s-a putut face descentralizare aşa cum s-ar fi dorit, dar iată că de câteva luni suntem la guvernare în proporţie majoritară şi tot nu se face nimic. Dacă până la 1 septembrie nu se iau măsuri de reducere a cheltuielilor cu siguranţă că vor cădea câteva capete din Guvern”.
Şi deputatul Marius Gondor este de părere că atenţia executivului ar trebui să fie îndreptată spre aplicarea urgentă a unor măsuri eficiente de descentralizare şi reducere a costurilor. „Ne interesează în special să aplicăm măsurile de austeritate pe o perioadă cât mai scurtă”, accentuează Gondor. Cât despre miniştri, Gondor a declarat că ministrul Funeriu nu se numără printre membrii executivului care să fi avut o activitate marcantă nici pentru Arad, dar nici pentru minister. Tot pe lista neagră a mai fost inclus şi ministrul muncii, Mihai Şeitan.
Nu ştiu de remaniere
UDMR-istul arădean Andras Kirally, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, a declarat că „până acum nu s-a pus problema remanierii. În cadrul Coaliţiei nu am purtat astfel de discuţii. Urmează ca în acest week-end să avem întânirea Consiliu Naţional şi să dezbatem şi această temă”. Mai mult, Kiraly a subliniat că crede necesară continuare în actuala formulă de guvernare. „În acest moment ne concentrăm pe o restructurare reală a organizaţilor, agenţiilor şi unităţilor din teritoriu”, conchide secretarul de stat.
Vrea Legea Educaţiei
Marius Gondor, cel care a ocupat pentru câţiva ani postul de inspector general şcolar la Inspectoratul Arad, a subliniat că „ar fi obligatoriu ca Senatul să voteze în această sesiune Legea Educaţiei, pentru că aplicarea ei, chiar dacă se va face în etape, ar trebui pusă în practică din septembrie când începe noul an şcolar”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!