Arad. Lucrările la noul parc din Micălaca 300, din vecinătatea pasajului Subcetate, indică tot mai mult, pe măsură ce avansează, cum va arăta finalul acestei investiții. Criticile au fost cu duiumul – la acest proiect de milioane de euro – încă de la început, dar poate cea mai dureroasă dintre ele a vizat tocmai cel mai important element al oricărui parc: copacii. „N-am crezut niciodată că cineva se va apuca să realizeze un parc tăind pentru început copacii existenți”. Acestea sunt vorbele unui arădean care a încercat să rezume ce s-a întâmplat în acea zonă. Nu ne rămâne decât să sperăm, încă, că lucrările de aici vor fi de calitate, că planurile vor deconspira o gândire sănătoasă și modernă, deși unele dintre erori și trucurile ieftine se văd cu ochiul liber, de sus, de pe mal.
Trimite articolul
Xce copaci domnule, acolo erau in de balarii si boscheti, sa pastrat ce este mai bun, sau taiat doar pomii bolnavi si rupti, sau toaletat, restul asa va creste mai frumos si mai verde ce a ramas, daca nu cunoasteti nu vorbiti, nu se putea face parc acolo la ce a fost peterenul acela…. etc
-
e capul tau bolnav!!!!
-
Perfect de accord cu tine. Erau cativa copaci foarte batrani care erau un pericol, iar restul care au fost mai ok s-au pastrat.
Nu cred ca se putea face mai bine.
Problema ii sa nu se inunde zona, pt ca au fost ani in care s-a inundat si chiar recent. -
Va creste mai frumos maiverde…ba esti singurul care mai crede asa ceva avem primar padurar boala lui e sa rada padurea copacii etc
-
Dacă nu cunoști biologie ,dendrologie,ești total pe lângă poți denumi speciile de plante din bogata și frumoasa noastră flora spontana,bălării. Valabil pt orice analfabet funcțional sau nefuncțional.
Au pus niste pietre de codru sparte direct pe pamant si le-au botezat carari…
Dacă tot au au toaletat parcul versantul podului nu le sare în ochi ca sunt boscheții de 8 metri?
-
Tot încearcă, pe banî mulți ,sa ne transforme localitatea ca și județul, în pustiul Sahara.Cu orice distrugere a ierbii sau arborilor la ăsta se ajunge.Și încă ceva,dacă nu ești în stare sa uzi si sa ingrijesti spațiile verzi,existente si an de an tot mai restrânse cum va fi îngrijit spațiul de acolo chiar așa batjocorit cum este.
dacă vine o inundație ?? investiția va fi in apă la propriu. acolo sunt mulți bani și multe interese rezolvate.
-
Pot pune si niste barci
-
Da ce, asta-i peron, e sa defilezi nu sa meditezi la nemurirea sufletului,o bancă/ha. Apoi e ‘toaletatat fin’ = a avut loc buldozeruu MARE, nu ala mic/nerentabil.., tuns pomii sa nu mai ‘toaleteze’ minim 5ani ( ca probabil e in contract, intretinere/garanție minim5ani.., apoi ‘decontat’ GROS-automacara etc ) apoi irigarea trebuie sistem NASA, nu o pompa direct din Mureș…. Și bonus răresc boscheții și până la ieșirea Mureșelului, cu buldozer Mic = prea complicat, nu pică nimic.., chiar de PRIMARIA. ar putea sa..
-
parcu se afla exact sub liniile de înaltă tensiune. bravos administrație!
Ce va mai place la unii sa băgați de vina la tot ce se întâmplă în Arad, ar trebui sa fiți voi la primărie și la gospodărirea comu al, poate ar merge treburile mai bine…..
Hai sa lasam aberatiile, acolo erau numai balarii si boschetari. Inca nu e gata parcul dar am fost pe acolo, la prima vedere arata foarte bine.
Fiecare planta aparține unei ,subincrengaturi,clase,ordin,familie,gen,specie.A le denumi la gramada “boscheti”,”balarii” da dovada de incultura.Orice planta livrează ceva util oamenilor,dacă nimic,măcar oxigenul ,trebuie sa recunoaștem. A le cioparti în cazul copacilor,sau a le reduce la 1 cm în cazul ierburilor înseamnă diminuarea capacității de oxigenare corespunzător cu dimensiunea ciuntită. E de preferat vegetația spontana asfaltului și betonului, prima asigurând o reducere a temperaturii ambiențugui, al 2 lea crescând temperatura și producând noxe în loc de O2.Alegeți sufocarea sau un mediu oxigenat și ptopice vieții.
noi alegem BETONAREA urbana ; ce uraste cel mai mult un padurar ;padurea; in rest fiecare cu morti lui, noi cu ai nostri.
Ce cauta stalpi industriali, cu panouri solare imense, intr-un parc ? Nimeni nu s-a sesizat de estetica indoielnica a acestora ? Sau isteria cu “energia verde” nu are limite nici la Arad ?