De data aceasta, Eugenia a adus la Arad alte șase scriitoare de succes, împreună cu care semnează povestirile incluse în antologia „Neterminatele iubiri”, care adună în paginile ei povești de iubire simțite, trăite și mai apoi puse pe hârtie de femei.
De fapt, 15 scriitoare semnează această antologie, dar doar șapte dintre ele au reușit să și ajungă în fața publicului arădean, vineri, 20 mai. Sala „Iuliu Maniu” s-a dovedit neîncăpătoare, adunând aproape 100 de persoane dornice să vadă, să audă, să pună mâna pe ultima carte în care semnează arădeanca noastră.
Și a fost o după-amiază pe cinste în care s-a vorbit despre iubire în toate formele ei, despre inspirație, despre femei, despre frumusețe, despre oameni frumoși, dar și despre un oraș frumos, Aradul pe care majoritatea scriitoarelor prezente la eveniment l-au văzut așa cum noi, cei care locuim zi de zi aici, nu mai reușim să îl vedem.
Pentru că lansarea „Neterminatelor iubiri” de la Arad a fost inclusă în panoplia evenimentelor prilejuite de sărbătorirea a 30 de ani de existență a Consiliului Județean Arad, pe scenă, alături de scriitoare, a stat și Andrei Ando, director în cadrul CJA. Acesta a elogiat evenimentul, a vorbit pe larg despre sala care l-a găzduit, dar mai ales despre scriitoarea Eugenia Crainic de care îl leagă o veche prietenie și colaborare.
Pe rând, cele șapte scriitoare – Corina Ozon, Adriana Ungureanu, Marietta Dobrin, Laura Brânzoi-Nuță, Liliana Paicu, Roxana Bărbulescu și Eugenia Crainic – le-au povestit arădenilor prezenți la eveniment un crâmpei din iubirea surprinsă în paginile antologiei. Semnatare ale antologiei, care din motive obiective n-au putut ajunge la lansare, mai sunt Ana Barton, Nicoleta Beraru, Simona Ferrante, Em Sava, Maria Bertoldo-Stocheci, Ioana Nicolescu, Adriana Tîrnoveanu și Mirela Butnariu.
Lansare și la Șiria
Pentru cei care nu au putut ajunge la lansarea de la Arad, un eveniment similar a fost organizat la Muzeul Satului din Șiria, unde s-au adunat alte zeci de persoane dornice să asiste la lansarea cărții Eugeniei Crainic. De loc din Pâncota, autoarea a adunat, și aici, cunoștințe și prieteni care au dorit să îi fie alături în acest demers.
Autoarele care au răspuns invitației lansate de Eugenia Crainic au avut, astfel, ocazia să viziteze nu doar municipiul, ci și câteva dintre atracțiile județului: Cetatea de la Șiria, Mănăstirea Feredeu, Muzeul Satului au fost doar câteva dintre locurile pe care invitatele Eugeniei au ajuns să le cunoască.
De altfel, editorul Violeta Borza, cea de la care a pornit ideea antologiei, scria pe pagina sa de facebook, imediat după eveniment:
„Trei zile și două evenimente premium, orchestrate cu o precizie chirurgicală de Eugenia Crainic, o scriitoare remarcabilă și o femeie frumoasă în cel mai deplin sens cu putinţă. Caldă, profesionistă, neobosită, efervescentă, cu umor, ni s-a pus la dispoziție cu totul, împreună cu minunata ei familie – mai mică (Sofia, Eugen și Nic) și mai mare (oamenii cei mai primitori pe care i-am întâlnit vreodată, din Arad, Șiria și împrejurimi) – și ne-a făcut să ne simțim ca ACASĂ. Am râs ca niciodată și am fost nedespărțite. Eugenia, milioane de mulțumiri! Fără tine nu am fi cunoscut atâta iubire.”
Despre carte
“Textele incluse în volum alcătuiesc un sensibil glosar de istorii despre iubire, a căror diversitate și virtuozitate conferă întregului nu doar carismă, ci și verosimilitate și forță. Fiecare poveste este o luare de poziţie bogat argumentată stilistic, narativ și praxiologic – cu o generoasă consistență –, contribuind în cadrul întregului la încercarea de evidențiere a literaturii feminine, fără însă a o exagera. Demersul constructiv și deosebit de asumat se dovedește, în realizarea fiecărui text, plin de resurse ingenioase, adăugându-i-se într-o congruență perfectă efervescența și bucuria actului creativ. Ceea ce convinge este însă valoarea textelor lor, potențată de autenticitatea și vitalitatea fiecărei povești”, spune editorul Violeta Borzea, despre cartea celor 15 autoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!