ARAD. Anul şcolar 2021-2022 îi va prinde tot pe drumuri pe elevii şi dascălii Colegiului Naţional „Elena Ghiba-Birta”. Deşi trebuiau finalizate în septembrie 2021, lucrările de reabilitare se prelungesc sine die. Subiectul a fost discutat în ultima şedinţă a Consiliului Local Municipal, unde a fost adus în atenţie de către liberala Antoanela Naaji: „Este cunoscut faptul că Primăria Arad a investit foarte mult în învăţământ, prin diverse tipuri de proiecte, ocupând un loc de frunte la nivel naţional privind aceste investiţii. Exemple elocvente sunt Colegiul Naţional <Moise Nicoară> şi Liceul Economic. De asemenea, de câte ori a fost nevoie, s-au alocat sume importante pentru reabilitarea unor clădiri ale liceelor, şcolilor, grădiniţelor, precum şi alte lucrări necesare. În acest context, doresc să întreb care este stadiul lucrărilor de reabilitare la Colegiul <Ghiba Birta> având în vedere că este un obiectiv care are deja finanţare şi, în scurt timp, va începe noul an şcolar. Eventual, dacă mi se poate spune un termen la care ar putea începe măcar mutarea a unor clase.”
Măcar corpul B…
Călin Bibarţ: „La <Ghiba Birta>, ca la Economic, s-a pornit pe acelaşi program al Ministerului Dezvoltării, cu finanţare de acolo, doar că în urma licitaţiei au câştigat firme diferite: una a finalizat în condiţii mai mult decât OK Liceul Economic, cealaltă – cu mari întârzieri. Noi am fost de mai multe ori la faţa locului, ne-am întâlnit cu constructorul, cu subcontractorii lor… Ultima dată s-a convenit că fac un efort să finalizeze cel puţin corpul de clădire din curte – corpul nou – astfel încât măcar acolo să putem să mutăm copiii la toamnă. Nu sunt foarte convins că îşi ţin cuvântul. Ba, mai mult, din motive financiare, Ministerul Dezvoltării a anunţat că a terminat banii şi acum nu mai poate să plătească la zi. Asta nu e cea mai mare tragedie pentru că ne dă voie să finanţăm noi şi apoi ne recuperăm banii. Tocmai de aceea am făcut întâlnirea cu constructorul, să nu se îngrijoreze că lucrează şi nu îşi primeşte banii. Numai să lucreze. Şi ar mai fi situaţia cealaltă: să reziliezi contractul. Dar aia ar însemna <stop lucrări>, reevaluare – cât e făcut, cât nu e făcut – ce nu e făcut să faci deviz şi să reiei toată procedura de licitaţie. Şi am trăit şi încă trăim cu speranţa că poate reuşeşte totuşi să-l împingă până la capăt, aşa cum promite. Ultimele discuţii le-a avut doamna Portaru acum o săptămână pe speţa asta. Dacă mai e ceva de completat, doamna director…”
Penalităţi
Şi microfonul a fost preluat de Elena Portaru, director al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei: „Noi ne-am întâlnit de fiecare dată cu constructorul, am încercat să-i şi sprijinim în varianta că, dacă îşi găsesc subcontractanţi – că au voie – să-şi aducă, să lucreze susţinut. În bugetul de la rectificarea de buget, am alocat o sumă, temporar, până când primim alocaţiile bugetare de la Programul Naţional. Încercăm să facem tot posibilul, să stăm în spatele lor, pur şi simplu, să finalizăm corpul B – corpul din curtea şcolii. Pentru corpul A, nu este nicio şansă să-l termine în termenul de contract şi vor primi penalităţi.”
Trimite articolul
Xdaca o sa fie reabilitat precum cladirea liceului ” Moise Nicoara”.e clar.
uitati-va la peretii exterior ai lui ”Moise Nicoara” si vedeti ca igrasia a urcat peste tot la cca 1 m de la sol si cade si tencuiala. In demisol miroase a mucegai lucru de loc benfic pt dascali si elevi
Cum au reparat cladirea daca igrasia e ca si inainte de reparatie?
-
Nu, nu va fi ca Moise Nicoara, ci MAI RAU !!!
Aceasta “firma decapartament: cu 2 angajati, dar sprijinita de Clanul Falcă&Co., dupa ce au distrus toate ornamentele de la geamurile de la parter, SMULGAND VECHILE GEAMURI cu ranga, si distrugand vechii boiandrugi, de a inceput sa crape toata cladirea, cum naiba SA VISATI ca reabilitarea asta se va face corect si la timp…???!!!
Doar atat…Fiind vorba despre o scoala,in care se invata si limba romana corecta,as sugera mai multa atentie tocmai la limba romana corecta.
NICIO,scris impreuna?De 2 ori chiar?
-
Bravo! Esti tare ca fularu’! Dacă tot vorbim de Limba Română, de diacritice ai auzit?
Caută în DEX și vei avea o surpriză…
NÍCIUN, NÍCIO adj. pron. neg. (antepus) (Indică inexistența ființei sau a lucrului desemnat de substantivul pe care îl determină) Niciun zgomot, nicio adiere nu se simte. – Nici + un, o (art. nehot.).sursa: DEX ’09 (2009)
-
Este scris corect, în acest contex “nicio” este adjectiv pronominal și se scrie exact așa… NICIO! Cât se poate de corect!
-
Limba romana,
Aici vorbim de cladire, nu de limba!