Disperare. „La ora actuală, zugrăvesc pe strand. Sunt de vreo zece ani aici. Eu întotdeauna am considerat, când se deschide ştrandul, că nu Primaria trebuie să-l deschidă, ci Primăria împreună cu comercianţii. Şi comercianţii trebuie să aibă servicii foarte bune, mâncare foarte bună, localurile aranjate, să fie în pas cu investiţia Primăriei. Că degeaba bazinele arată foarte bine, dacă comercianţii nu ţin pas cu investiţia Primăriei. Noi, însă, avem o problemă: nu prea putem să luptăm împotriva concurenţei care există pe centru! Ei nu au taxă de intrare, nu au orar. În momentul acesta, te gândeşti câţi bani mai bagi pe ştrand, ce investiţii mai faci, dacă mai merită. Nu este fair play. Nu mi se pare corect ca pe un mal al Mureşului comercianţii să aibă toate facilităţile, iar noi să fim îngrădiţi cu bilet de intrare. Lumea nu mai vine, mai ales cu situaţia financiară din această perioadă. Evident se pune întrebarea: cine va veni pe ştrand anul acesta? Cei care au salarii de 10-15 milioane? Am multe cunoştinţe, care la salariul de 15 milioane, îmi spun că anul acesta nu o să mă viziteze. Dacă pun biletul de intrare, dacă pun consumaţia de acolo, îţi sunt prieteni, dar nu o să te viziteze. Legislaţia financiară a oraşului este jalnică.
Până la ora 9.00
Noi nu ne putem lupta să dăm salarii ca lumea, să facem investiţii, bucătării, să facem mâncare, dacă biletul pe exteriorul bazinelor nu se micşorează. În al doilea rând nu ştiu ce pierdere ar avea Primăria, dacă după ora 9 seara, sau când se închid bazinele, ar face intrarea gratuită pe ştrand. Practic, situaţia este atât de complicată pentru că noi suntem în faliment. Gluma e glumă. Dar am început deja să vindem lucruri de acasă.
Oricum, acum legislaţia e mai bine pusă la punct. Acum fiecare local trebuie să aibă bodyguard. Primăria are arma în mână. Dacă ai muzica prea tare, te poate închide, te poate amenda. Măsurile astea nu existau în trecut, ci din contră. În anii trecuţi am fost deranjat de vecini şi nu am avut cum să îi opresc. Degeaba mergeam la Primărie, la Mediu, că nu puteam să îl opresc. Acum e cu totul altceva. Există legi clare cu privire la zgomot. Pentru noi, ar fi un ajutor foarte mare să ne scoată din faliment (prin eliminarea taxei de intrare după ora 9 seara – n.r.), în situaţia în care pe cineva interesează treaba aceasta.
Dispus să acopere pierderile
Nu putem concura cu localurile din centru. Pe ştrand, firmele sunt în faliment din cauza gardului pus. Înainte era o promenadă pe ştrand, dintr-o parte în alta a ştrandului. Oprind treaba asta, nu doar firmele din spate sunt în faliment, dar şi cele din faţă. Am înţeles investiţia primăriei, am înţeles că investiţia trebuie protejată prin acel gard, dar să ne ajute ca după 9.30 să fie intrare gratuită, ca să ne putem salva afacerile. Anul trecut cel puţin 400 de locuri de muncă s-au pierdut doar aici. Nu ştiu dacă pe timp de criză, cineva îşi poate permite aşa ceva! Să ne explice cineva de ce după 10 seara nu se poate face intrarea gratuită; ce pierdere există şi cum se poate compensa pierderea asta, pentru că am fi dispuşi să paticipăm şi noi.
A.D.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!