A făcut public demersul său. Nicolae Ioţcu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, susţine că va candida pentru cel de-al doilea mandat în această funcţie, din partea Mişcării Creştin Liberale (MC-L) şi afirmă că munca depusă în cei patru ani este garanţia faptului că trebuie să continue proiectele începute şi să conducă judeţul şi în perioada 2012-2016.
Au trecut patru ani de când conduce Consiliul Judeţean. „Recent, am fost întrebat dacă înseamnă mult sau puţin aceşti patru ani. Patru ani înseamnă şi mult şi puţin, depinde cum privim lucrurile. Înseamnă mult pentru aşteptările pe care le au oamenii care şi-au pus speranţa în mine. Înseamnă mult şi pentru adversarii mei politici ori pentru cei cărora nu le-am împlinit dorinţele.
Pentru proiecte de anvergură, însă, patru ani sunt puţini. Mă gândesc acum la o asemănare cu primii patru ani de şcoală ai unui copil. Clasele primare sunt esenţiale pentru toată educaţia lui viitoare: dacă e conştiincios, va continua astfel până la finalul şcolii şi va deveni cel mai probabil şi un adult responsabil. Dacă-l întrebi pe copil, va spune că patru ani sunt mulţi, că a trecut o veşnicie de la intrarea în clasa l până la vacanţa mare din clasa a IV-a. Dacă întrebi părinţii copilului, ei vor spune că timpul a zburat, că parcă ieri au cumpărat primul ghiozdan. Şi totuşi, patru ani sunt tot patru ani, indiferent cum îi priveşti. Un copil reuşeşte în patru ani să treacă de la bastonaşe şi liniuţe la probleme de matematică la nivel de olimpiadă.
Primii patru ani de şcoală reprezintă, de fapt, temelia unei construcţii durabile sau a uneia şubrede, care este elevul adolescent sau studentul de mai târziu şi, mai apoi, contribuabilul ori militarul sau reprezentantul statului român la cel mai înalt nivel. Aşadar, patru ani sunt esenţiali pentru a turna o temelie rezistentă, mai ales când vorbim despre o construcţie atât de complicată cum este cea reprezentată de proiectele de azi ale Consiliului Judeţean Arad”, şi-a explicat Ioţcu demersul său politic.
Performanţele
Potrivit preşedintelui Ioţcu, Consiliul Judeţean Arad a ajuns la performanţa, invidiată de majoritatea judeţelor din ţară, de a derula fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, la care se adaugă şi susţinerea proiectelor accesate de către primăriile din judeţul nostru.
„Aradul este printre primele judeţe din ţară care au accesat fonduri externe, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, cu două proiecte ce acoperă întregul teritoriu al judeţului. Se află în implementare masterplanul de deşeuri, un program de colectare selectivă a deşeurilor, concomitent cu asigurarea de pubele ecologice pentru toţi cetăţenii şi condiţii moderne de colectare, transport şi depozitare a gunoiului. Proiectul de extindere şi modernizare a reţelei de apă şi apă uzată, investiţie în valoare de peste 139 de milioane de euro se află, de asemenea, în derulare la nivelul judeţului”, precizează preşedintele CJA.
Şantiere peste tot
Nicolae Ioţcu spune că, la ora actuală, se poate constata de către oricine că aproape în fiecare localitate există un şantier şi se lucrează pentru un anumit obiectiv: fie la introducerea reţelelor de apă curentă şi de canalizare, fie se reabilitează şcolile sau căminele culturale, se asfaltează străzile, se modernizează iluminatul public, se construiesc parcuri şi locuri de joacă pentru copii sau chiar sedii ale instituţiilor publice sau de utilitate publică.
„Nu las treburile neterminate”
„Ca în orice construcţie, temelia nu este suficientă. Este nevoie de timp pentru a duce construcţia la bun sfârşit, iar eu nu sunt omul care să lase treburile neterminate. Am început proiecte care nu s-au regăsit în strategia nici unora dintre cei care şi-au asumat funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, fie că au îndeplinit-o, fie doar că şi-au dorit-o.
Am convingerea că aceste proiecte reprezintă şansa de a schimba modul de viaţă a multor arădeni, prea mult timp nedreptăţiţi de pasivitate şi lipsă de acţiune. Cred în aceste proiecte şi mergând frecvent pe teren, acolo unde proiectele prind viaţă, mă întâlnesc cu oameni care le aşteaptă şi pe care le adoptă cu tot sufletul. Vin lângă mine oameni simpli şi-mi vorbesc mândri de ceea ce realizăm. Din aceste discuţii eu primesc puterea să duc mai departe ceea ce am început”, afirmă candidatul MCL la Consiliul Judeţean Arad.
Sprijin de la arădeni
Nicolae Ioţcu susţine că simte şi ştie că arădenii îi sunt aproape. „Noi, toţi arădenii, suntem mândri de locurile noastre, de tradiţiile noastre şi ne înfloreşte sufletul când vedem că putem evolua chiar şi în vremuri grele. Suportul pe care l-am primit mereu din partea arădenilor cred că a venit şi din această încredere că lucrurile evoluează spre binele lor. Fără sprijinul lor, mi-ar fi fost mult mai greu, cu atât mai mult cu cât eu însumi provin din rândurile oamenilor simpli, la care ţin foarte mult.
Ţara, Biserica şi familia sunt priorităţile mele în viaţă. Şi tot ceea ce am făcut, dar şi ceea ce voi face este din suflet şi din inimă, cu dăruire, cu devotament, cu dragoste, cu dorinţa de a contribui la bunăstarea tuturor”, a mai completat Nicolae Ioţcu.
CV-ul preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu
Nicolae Ioţcu s-a născut în comuna Săvârşin, satul Căprioara, la data de 18.10.1967. Copilăria a petrecut-o în satul natal, urmând Şcoala generală din comună. A plecat mai apoi la liceu, absolvind Liceul Chimic şi a urmat cursurile Facultăţii de Management Turistic şi Comercial, la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Timişoara. În anul 2006 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare. Implicarea în viaţa socială şi politică a comunităţii a făcut ca, în anul 2004, să fie ales consilier judeţean, ulterior devenind senator, în urma alegerilor parlamentare din acelaşi an. Din anul 2008, este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad.
„Modificarea legii privind alegerile locale, respectiv introducerea votului uninominal pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în anul 2008, dar şi activitatea desfăşurată de-a lungul anilor, consider că au fost factori care au contribuit la depunerea candidaturii mele la funcţia de preşedinte al acestei instituţii. Astfel, am devenit primul preşedinte de Consiliu Judeţean ales prin vot direct, secret şi liber exprimat”, spune Nicolae Ioţcu.
„Ca în orice construcţie, temelia nu este suficientă. Este nevoie de timp pentru a duce construcţia la bun sfârşit”
Citiți principiile noastre de moderare aici!