Unii au venit să asculte poveşti spuse de colega noastră Mihaela, alţii au dorit să afle ce le-ar putea oferi profesia de bibliotecar. Unii s-au pus în postura noastră, alţii au vrut să deprindă tainele împăturirii hârtiei în tehnica Origami, îndrumaţi îndeaproape de Monica şi de celelalte colege. Alţii au venit doar în trecere auzind de la prieteni de întâmplare şi apoi şi-au zis că n-ar fi rău să se şi încrie! Unii au dorit să cumpere cărţi şi diferite obiecte de la standul Cărtureşti.
A existat şi o categorie de vizitatori care şi-au însoţit doar copiii sau nepoţii.Cei pasionaţi de IT şi de infinitele lui posibilităţi informaţice au fost prezenţi la secţiunea Spaţii iniţiatice – mixaj video şi audio, la ale cărei butoane a stat Marius. Pasionaţii de filme şi-au găsit refugiu la sala Artă şi Multimedia, dar şi la Concordia. Melomanii s-au delectat cu muzică irlandeză şi nu numai, interpretată de Mica orchestră de flaute a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”.
Auditoriul concertului s-a amuzat cu cel mai mic muzician – Armand – straşnicul paznic al ritmului grupului!Iubitorii de literatură şi de cărţi au ţinut să-şi „potolească” apetitul literar cu o „porţie” zdravănă, suculentă şi picantă de texte originale arădeane.Printre aceştia, unii s-au găsit pentru prima oară la bibliotecă ca semnatari, ca autori (Simina Dragoş, Iulian Leonard, Tomas Gagy alias Tomck@t) şi pentru prima oară Faţă cu reacţiunea, cu „dinozaurii” scriitorimii arădene profesioniste: Gheorghe Schwartz şi Horia Ungureanu. Deşi iniţial cotropiţi de sentimente de „fear& loathing”, vizibil emoţionaţi, tinerii autori au sfârşit prin a se intergra confortabil în „peisaj”.
Bănuim şi sperăm că sentimentul general al participanţilor la noaptea noastră a fost confortul .Judecând după feţele lor, după râsete şi după bunadispoziţie, ne vine să punem la cale mai des astfel de seri.
Măcar o dată pe lună!
Citiți principiile noastre de moderare aici!