Pe stativele și pe simezele din Sala Clio sunt expuse 80 de lucrări aparținând a 35 de artiști. Sunt lucrări realizate în diverse tehnici că gravură în lemn, mozaicul în ceramică, sculptură în lemn, în rădăcini, în calup BCA sau din materiale reciclabile, bijuterii dacice lucrate manual din alamă și cupru, lucrări în semințe, pictură pe pânză, carton, sticlă și lemn, în ulei, acrilic, acuarelă și pastel și multe alte compoziții mixte. Dintre expozanți, 3 sunt membri nou-veniți: Larisa Zbârcea- absolventă a Liceului de Arte “Sabin Drăgoi”, cu atestat în grafică și cultură japoneză, Corina Pecican- a urmat o perioadă cursurile de la Școală Populară de Artă și Alexandru Ionescu- autodidact în sculptură în lemn.
“Acest salon experimental l-am introdus anul trecut în grila noastră de evenimente din dorința de a stimula creativitatea membrilor și pentru a-i încuraja să se exprime folosind și alte materiale, pe lângă cele clasice în artă plastică și astfel să realizeze lucrări din ce în ce mai interesante. (…) Pe simeze mai avem o lucrare a regretatului nostru coleg din Șiria, Dorin Lihor, care se numește “Maci” și a fost restaurată de colegul nostru Jurik Pavel, care a venit și cu ideea expunerii acestei lucrări.“, a spus Daniela Kovats, președintele Asociației culturale “Ion Andreescu”.
Evenimentul nu se putea încheia fără discursul criticului de artă invitat, Lucian Petraș, care a apreciat competența artiștilor arădeni pentru experiment și diversitatea mijloacelor de expresie utilizate în cadrul acestui salon: “Prin acest vernisaj, artiștii au avut șansa de a deveni experimentaliști, de a aborda o temă artistică preferată pe care să o treacă prin diverse soluții tehnice, inedite dacă se poate, devenind în felul acesta cercetători pe măsura realizării operei.”
Lucrările salonului experimental se mai pot vizita, ele rămân expuse la Sala Clio până în 27 noiembrie 2019.
Citiți principiile noastre de moderare aici!