Strada Ion Câmpineanu, numerele 64, 66, 68. Aici, pe o suprafaţă de 3.136 de metri pătraţi, ar urma să prindă contur o nouă zonă rezidenţială, cu locuinţe colective de tipul Parter+3Etaje. La numărul 64 se află deja o construcţie în curs de execuţie, cu regim de înălţime P+2E, care probabil va fi înălţată cu un etaj. Pe lângă aceasta, investitorul doreşte construirea a încă două imobile de locuinţe colective cu mai mult de 6 apartamente, având regim de înălţime maxim P+3E. Practic, se vor realiza 53 de apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, destinate în principal persoanelor care lucrează în Zona Industrială Vest, din imediata vecinătate.
Integrare
Conform Memoriului de prezentare a investiţiei, „construcţiile nou propuse se vor integra în ansamblul zonei propuse spre reglementare, ţinând cont de faptul că acestea urmează modelul de locuire colectivă în curs de execuţie, dezvoltând o zonă nouă de locuire. Construcţiile nou propuse vor depăşi regimul de înălţime existent în dreapta şi stânga amplasamentului (P+1) cu maxim 2 nivele, acestea integrându-se în ansamblul urban. De cealaltă parte a străzii Ion Câmpineanu se află Zona Industrială Vest a orașului Arad, cu construcţii de tip hale, cu destinaţia dominantă de industrie nepoluantă și depozitare. Realizarea unei zone de locuinţe colective în imediata vecinătate a zonei industriale facilitează cazarea unui număr mare de persoane ce lucrează în imediata apropiere.”
Lucrările
Potrivit documentului citat, pe lângă construirea celor trei clădiri, se au în vedere următoarele categorii de lucrări: dotări tehnico-edilitare, platformă gospodărească; sistematizarea verticală a terenului; drumuri de incintă şi locuri de parcare pentru autoturisme; amenajarea de zone verzi; realizarea accesului carosabil în incintă.
„Pe amplasament se propune realizarea unei platforme carosabile pentru circulaţia auto în incintă şi asigurarea locurilor de parcare aferente funcţiunii de locuinţe colective pentru întreaga incintă, care funcţionează în sistem inelar, cu un acces şi o ieşire de pe proprietate. Se estimează un necesar de 53 locuri de parcare. Accesul în incintă se va realiza prin intermediul a două racorduri cu strada Ion Câmpineanu, cu o lăţime de minimum 4 metri fiecare, una având funcţiunea de intrare, iar cealaltă de ieşire de pe proprietate. Se va asigura zona verde amenajată aferentă investiţiei propuse de minimum 482 mp, reprezentând un procent de minimum 15,37% din totalul suprafeţei terenului. Această suprafață de zonă verde amenajată cuprinde inclusiv zona destinată locului de joacă. De asemenea, în incintă este propusă o suprafaţă de 621 mp – parcări înierbate, reprezentând 19,80% din suprafaţa totală a terenului” – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei.
Investitorul
Noul proiect rezidenţial aparţine HCM Antistatic – o firmă din cartierul arădean Gai, al cărei obiect de activitate este „comerţul cu ridicată nespecializat”. Potrivit Ministerului de Finanţe, compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5.134.759 de lei şi un profit de 767.682 de lei. Şi asta cu doar 4 salariaţi. Conform www.listafirme.ro, HCM Antistatic este proprietatea lui Dragoş Cosmin Henteş.
Trimite articolul
XBuna treaba.Harnici oamenii nu ai ce zice.Am ajuns și noi vremurile bune.Daca acești 4 angajați ridica un bloc de locuințe dar pe deasupra lucrează și la birou atunci suntem fruntasi.
Despre tramvaiul 1 barat,ce spuneti-ordinarilor?desfiintati cu totul Compania Locala de Transport.Rusine sa va fie.Votam Duminica-sigur.unde esti tu-Tepes-Torsin,doamne–?ce stia sa bata cu pumnul in masa-pe vremuri-