ARAD. Fostul notar public Adrian Vlai, dar şi mebrii familiei Colţeu, cei care, prin falsuri, au intrat în posesia extravilanului satului Nadăş, încearcă să scape de dosar. Aceştia au solicitat intervenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de la care aşteaptă declararea ca nul a rechizitoriului prin care au fost trimişi în judecată.
După cum vă anunţam în luna martie a acestui an, Adrian Vlai a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, Viorica Colţeu, Alexandru Colţeu şi Mihaela Colţeu au fost trimişi în judecată pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, iar Ocolul Silvic Privat Nadăş a fost trimis în judecată pentru tăinuire cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată.
La acel moment, procurorii DNA Timişoara, care au instrumentat dosarul, anunţau faptul că în perioada 2006-2010, după decesul Ecaterinei Mairovitz, aşa-zisa moştenitoare a Nadăşului, certificatul de moştenitor emis pe numele femeii le-ar fi permis celor trei inculpați, în calitate de moștenitori: reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate pentru suprafața de 8.743 de hectare teren cu vegetație forestieră, pășuni, teren intravilan, situat pe raza administrativă a localității Nadăș, județul Arad; restituirea în mod nelegal a unei clădiri cu 6 apartamente și terenul aferent, situate în municipiul Arad. Doar că certificatul a fost întocmit pe baza mai multor date nereale şi informaţii false.
Ulterior, dosarul care îi vizează pe inculpaţii din dosarul Nadăş a ajuns în camera preliminară a Curţii de Apel Timişoara, instanţa care judecă această cauză. Trebuie precizat faptul că instanţa de pe Bega a preluat dosarul datorită faptului că, în momentul comiterii infracţiunilor, Adrian Vlai era notar public.
Liber la judecată
După ce a analizat rechizitoriul şi probele aduse de DNA Timişoara, judecătorul de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Timişoara a decis că dosarul poate intra la judecată pe fond. Asta chiar dacă inculpaţii au venit cu o serie de excepţii.
„Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul Vlai Adrian şi de către inculpaţii Colţeu Mihai Alexandru, Colţeu Viorica, Colţeu Mihaela Adriana şi SC Ocolul Silvic Privat Nadăş SRL privind nulitatea actului de sesizare şi nelegalitatea unor probe administrate şi acte efectuate în faza de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 103/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii: Vlai Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (opt acte materiale); Colţeu Mihai Alexandru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (opt acte materiale); Colţeu Viorica sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (opt acte materiale); Colţeu Mihaela Adriana sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (opt acte materiale); SC Ocolul Silvic Privat Nadăş SRL, reprezentat legal de mandatarul Ilieş Oliver-Raul, sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire cu privire la săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată (şase acte materiale)”, a decis Curtea de Apel Timişora, hotărârea judecătorului de cameră preliminară putând fi contestată de inculpaţi.
La Înalta Curte
În ultima lor tentativă de a scăpa de tragerea la răspunderea penală, de a scăpa de acest proces care ar putea să îi ducă la puşcărie, inculpaţii au atacat soluţia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă a stabilit termen pentru judecata contestaţiei în data de 2 decembrie 2021. Rămâne de văzut, însă, dacă pronunţarea va veni la această dată sau dacă judecătorii vor avea nevoie de mai mult timp pentru a redacta motivarea. Dacă această contestaţie va fi respinsă, dosarul Colţeilor şi a fostului notar Adrian Vlai va intra la judecata pe fond la Curtea de Apel Timişoara.
Trimite articolul
XLa fel se va intampla sui cu dosarul Deliei Podea ce are pe constiinta vieti ale pacientilor si deformarea caracterelor si a dreptei si corectei judecati a studentilor carora le-a predat lectii de psihologie/psihiatrie la facultate ?
ce obscuri is Colteii astia!
Daca ii vad vreodata ii scuip in fata!
Impostorii naibii!
-
Vezi,poate te prind ei pe tine …si te vor scuipa …in spate.
-
Sper sa mearga acesti coltei la bulau, pentru o lunga, lunga perioada de timp.
-
vezi ca poate te ciocanesc pe tine sau le rontai tu ceva ca le iei apararea ordinarule
-
Vezi poate te prind eu pe tine ai nu te scuip nicaieri ca irosesc scuipatul doar te mictionez in gat jigodistule
-
Ca sa alunec e
-
chiar as vrea sa o vad si pe asta sa vedem daca mai spui asa si cind as fi in fata ta cioara
-
-
Ca sa alunece?
-
Toti la inchisoare, asa cum merita din plin!!!!!!!!
……si fetitza de Vlai e asteptat de baietii de la mititica !!!!
LA PUȘCARIE SĂ MEARGĂ colțeii ȘI vlai ACOLO LE ESTE LOCUL DE ACUM ÎNAINTE PENTRU CÎT RĂU AU FĂCUT ACESTE FOSILE ,SĂ MAI IASĂ CÎND O SA MEARGĂ CEI DIN NADĂȘ SĂ ÎI SCOATA.
Și acum urmeaza o reproducere la o scara mult mai mare a binecunoscutului caz Crisan, de data asta se va lăsa cu un Eject imens în latura moarta a justiției. Asteptam cu drag jocul de bubuitura 😂
La inchisoare cu ei si comfiscarea tuturor terenurilor si cladirilor pe care acesti criminali au pus mina in Arad si in tot judetul Arad prin fals si uz de fals
Articole nenumărate cu păreri la adresa Colțeilor și notarului, dar nimeni nu spune de ce s-a ajuns în situația aceasta. Ce a făcut tribunalul sau curtea la acel moment. Acum se pare că totuși Colțeii au dreptate, nu se mai poate face nimic.
-
Asa si e, prescriptia va manca toate cauzele, astia scapa si vor ramane si cu pamanturile pe deasupra, fasurile pe baza caruia s-a obtinut certificatul de mostenitor, am inteles ca nu au fost demonstrate niciodata, doar presupuse, iar dubiile se for intoarce in favoarea coltailor, iar prescriptia fav face restul…prea tarziu.
-
Nu vor putea ramane cu nimic va trebui sa vina de la zero cu acte din nou asta va ramane singurul castig in plus se pot gasi alte capete de acuzare care sa nu fie prescrise!
-
Dezinformezi. Falsurile pe baza carora s-a obtinut certificatul de mostenitor au fost demonstrate de catre DNA in procesele ce s-au concretizat prin Sentinta penală nr. 415/ 2016, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara si ramasa definitva prin Sentinta penala nr. 603/2017 pronunrtata de către Înalta Curte de Casație și Justiție.
-
Am citi si eu sentinta, a fosta atacata la Curtea de Justitie a UE, tocmai din lipsa dovezilor indubitabile pentru a demonstra falsuri,(am inteles ca a fost ceva de genul cuvant contra cuvant, iar eu sunt dna si am dreptare) dar sentinta insasi, prin textul ei contine ceva mult mai grav: confirma ca grofii si urmasii lor legali (indiferent cine ar fi ei-si nu ma refer la coltai)au dreptul la restituirea celor aproape 9000 de hectare. Iar in lipsa altor mostenitori, e greu sa-i inlaturi pe coltai dupa ce le ai recunoscut dreptul si predat mostenirea. Iar a inventa capete de acuzare pentru infractiuni neprescrise e si greu si ilegal( marea epurare stalinista din anii 30 sau anihilarea opozitiei politice in anii 50 in Romania)- e posibil in cazul omorului deosebit de grav, tradarii, genocidului, crimelor de razboi etc.Sa vedem dar eu raman la parerea ca e prea tarziu si coltaii au castigat batalia.
-
Nu are treaba Curtea de Justitie a UE cu sentintele interne, Curtea are alte competente. Daca a fost atacata au atacat-o degeaba, Curtea nu anuleaza sentintele interne. Si cine a hotarat ca exista lipsa de dovezi? Doua instante din Ro au hotarat definitiv ca dovezile privind falsul exista. Si daca exista dreptul la restiturilea celor 9000 de ha de ce nu au venit adevaratii mostenitori sa le revendice? E greu dar nu imposibil sa fie inlaturati de la mostenire falsii mostenitori, orice sentinta poate fi supusa revizuirii in anumite conditii. Cat despre acuze inventate chiar nu e cazul din moment ce DNA a dovedit clar falsurile.
-
-
-
Ar fi interesant de stiut ce manevre se fac dupa culise avand in vedere cat de corupta e justitia
Dar biroul notarial funcționează în continuare?
-
Cu nivea la purtator!
Sa ceara judecarea in judetele conduse de psd. Acolo scapa basma curata si Pablo Escobar!
nu cred ca gresesc daca spun ca adrian vlai a fost unul dintre cei mai buni notari nu doar din arad ci chiar din toata romania. respecte domnule adrian vlai!
-
Esti barbatoiul lui si simti nevoia sa-ti lauzi femela??