Imediat după ce au apărut unele probleme legate de bani şi încasări, au început să se tulbure apele între conducerile de la CET Hidrocarburi şi CET Lignit. Din declaraţiile directorului de la Lignit, Cornel Secianschi, reprezentanţii CET Hidrocarburi au încasat banii pentru energia termică livrată în lunile noiembrie şi decembrie, fără a plăti, însă, niciun leu către producătorul propriu-zis al energiei termice, CET Lignit. Şi asta cu toate că în lunile respective cele două societăţi care acum sunt distincte funcţionau în cadrul unei singure companii.
Deşi recunoaşte că încasările survenite după data de 1 ianuarie pentru agentul termic vor intra direct în visteria celor de la Hidrocarburi, Secianschi insistă pe faptul că banii plătiţi de populaţie înainte de această dată revin către societatea pe care el o conduce. Situaţia ar putea avea urmări grave deoarece, din spusele managerului de la CET Lignit, din cauza lipsei fondurilor, au fost sistate plăţile către furnizori. „Pentru că nu avem aceşti bani, nu ne putem plăti furnizorii”, a declarat Secianschi.
Suma care a stârnit aceste nemulţumiri este una destul de importantă, peste 10 milioane de lei. „Conform graficelor, într-o lună de iarnă se încasează aproximativ 6,5 milioane de lei pe lună. Pentru noiembrie şi decembrie nu ştim valoarea exactă, dar suma este destul de mare”, adaugă Secianschi. Din spusele lui, divizarea este motivul pentru care oficialii de la Hidrocarburi refuză să facă plăţile.
„CET Hidrocarburi a fost înregistrat la Oficiul Comerţului cu data de 2 noiembrie 2009. Dar personalul şi operaţiunile nu au fost cedate decât cu data de 1 ianuarie 2010, data stabilită pentru oficializarea divizării. Cei de la CET Hidrocarburi susţin faptul că sumele de bani încasate pe noiembrie şi decembrie sunt ale lor, deoarece au identitate juridică încă din 2 noiembrie. Dar acest lucru nu este posibil pentru că noua firmă înfiinţată, respectiv CET Hidrocarburi, a avut activitate zero de la data înregistrării la Oficiul Comerţului şi până la data de 1 ianuarie, când a început să funcţioneze propriu-zis”, a explicat Secianschi.
Pentru a rezolva disensiunile din cadrul celor două societăţi, CET Lignit a înaintat o sesizare către Consiliul de Administraţie, care este comun ambelor companii, în urma căreia speră să îşi primească fondurile cuvenite.
JA-A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!