În cursul zilei de marți, 12 decembrie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Caraș Severin împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin au pus în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Caraș Severin, Timiș și municipiul București și 26 de mandate de aducere, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală. Grupul infracțional ar fi fraudat aparatele de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.
“Captură” impresionantă
Urmare a perchezițiilor, procurorii DIICOT au dispus reținerea a nouă inculpați și măsura controlului judiciar față de alți doi, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.
În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 200 de chei de accesat aparatele de jocuri de noroc, sumele de 323.298 lei, 14.705 euro și 15.000 de forinți, 22 de telefoane mobile, 18 laptop-uri, 85 de medii de stocare a datelor, şapte DVR-uri, patru unități PC, înscrisuri contabile, documente, precum și alte mijloace de probă.
“Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș Severin. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română”, precizează DIICOT.
Procurorii mai subliniază că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Citiți principiile noastre de moderare aici!