ARAD. Noul centru de diagnostic şi tratament al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), amenajat în fosta policlinică a CFR din municipiul Arad, nu mai are nicio şansă să fie deschis pacienţilor în prima jumătate a acestui an, aşa cum se dorea. Nici până astăzi nu s-au făcut angajările acolo şi nici nu se ştie când vor fi lansate concursurile.
Poate în acest an
Spitalului Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara, de care aparţine noul centru medical din Arad, anunţă concurs de ocupare a peste 70 de posturi. Este vorba de 11 medici specialişti, în jur de 30 de asistenţi medicali, infirmieri, îngrijitori sau brancardieri. Cu toate acestea, niciun post nu este pentru Centrul Medical de Diagnosticare și Tratament Ambulatoriu Arad.
Reprezentanţii Spitalului Militar ne-au declarat că deocamdată nu au programat concursurile pentru posturile din Arad şi nu au niciun calendar stabilit. Ei spun că se doreşte ca unitatea medicală să fie deschisă totuşi în acest an, în timp ce în luna ianuarie ne spuneau că centrul va deveni funcţional în prima jumătate a anului.
Organizarea concursului în următoarele luni ar putea să fie totuşi imposibilă, pentru că Guvernul a anunţat că suspendă orice angajări la stat de la 1 iulie, pentru a reduce cheltuielile publice.
Lucrări finalizate
Fostul Ambulatoriu CFR este cea mai veche policlinică din municipiul Arad, dar clădirea nu a mai fost folosită din 2014, din cauza degradărilor ample. MApN a preluat imobilul în 2018 iar ulterior şi-a anunţat proiectul de amenajare a unei secţii pentru Spitalul Militar Timişoara.
Lucrările de reabilitare a clădirii au fost finalizate şi recepţionate în 8 decembrie 2021, după o investiţie de 5.286.164 lei, finanţată exclusiv de MApN. Echipamentele şi mobilierul necesar funcţionării secţiei medicale vor mai costa aproximativ 6.000.000 de lei.
16 cabinete
În decembrie 2020, secretarul de stat în cadrul MApN Marius Bălu declarase, într-o conferinţă de presă, că Centru Medical de Diagnosticare şi Tratament Ambulatoriu Arad va fi destinat atât civililor, cât şi militarilor. “Este un obiectiv ambiţios al Ministerului Apărării Naţionale care, odată finalizat, va da un centru medical de elită nu numai membrilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cât şi tuturor cetăţenilor Aradului. Acest proiect se integrează într-o viziune mai amplă a MApN de îmbunătăţire a calităţii vieţii personalului”, spunea Marius Bălu.
Cândva în viitor
Viitorul centrul medical va avea 16 cabinete care vor funcţiona pe două ture, 22 medici specialişti, 23 de asistenţi medicali, medic stomatolog, tehnician dentar, dar şi două laboratoare – unul de analize medicale şi unul de imagistică medicală.
Trimite articolul
XSa vezi ce de felceri o sa fie pe acolo…
Nu mai au bani, ca Ciuca i-a cheltuit pentru armament second-hand…..
Speram sa angajati doar medici militari si asistente așișderea, Excluzand din start ciubucaresele din matern si alte spitale, ce cauta loc si mai bine platit si care daca ies din tura cu doar 200 șpaga de la pacienti sau proaspete mame considera furioase acel schimb ca mizerabil. Unde mai pui spaga in natura a bolnavilor de la tara.
Parca era vorba ca fosta directoare a policlinicii CFR (care a fiintat aici) trebuie sa raspunda penal pentru faptul ca nu a luat masurile neces pentru ca aceasta cladire sa adaposteasca in continuare o policlinica A CFR-ului. Gresesc ?
Pai cand unul fifor a spus ca se va reface Policlinica CFR,nu a spus si ca va functiona,ci doar ca o vor reface..Tipic pentru politrucii din Romania.