ARAD. Aşa cum am anunţat, Consiliul Local Municipal a aprobat în şedinţa extraordinară de luni rezultatul concursului pentru managementul Filarmonicii Arad. Laurenţiu Muntean se va afla în fruntea instituţiei de cultură pentru următorii trei ani. Zilele acestea semnează cu Primăria contractul de management.
Care sunt, pe scurt, planurile sale?
„În primul rând, îmi propun să continui transformarea frumoasă pe care Filarmonica o trăiește în ultimele luni. Cred că un colectiv unit, care crede în menirea și importanța sa, transmite vibrație și energie. În același timp, voi continua prezența activă și de calitate în social media. În ceea ce privește repertoriul, îmi propun ca acesta să includă într-o proporție puțin mai mare muzică de film, world-music și jazz/pop-simfonic. Mai cred că trebuie să aducem acasă, cel puțin o dată pe an, artiștii arădeni răspândiți pe întreg mapamondul în cadrul unui festival anual. Îmi propun reluarea concertelor lecție, iar pe termen lung îmi doresc dotarea instituției cu echipamente performante de înregistrare pentru a profita la maxim de acustica excelentă a Palatului Culturii” – a dezvăluit, pentru Jurnal arădean/ Aradon, Laurenţiu Muntean.
Carte de vizită
Cine este Laurenţiu Muntean şi de unde a apărut el? În vârstă de 40 de ani, noul manager al Filarmonicii este de loc din Deva – oraş unde a făcut școala și liceul de muzică (specializarea Vioară). Între anii 2001-2006 a studiat Dirijat Orchestră la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În perioada 2006-2008 a urmat cursurile de master, cu specializarea Dirijat, la aceeași instituție. În 2021 a absolvit un Curs de Management la Academia Britanică de Afaceri și Comunicare.
În ceea ce priveşte activitatea profesională a lui Laurenţiu Muntean, spicuim: *2006-2015 – profesor de Orchestră la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara; *2007-2013 și 2018-2020 – cadru didactic asociat al Facultății de Muzică din Timișoara; *2015-2020 – a deschis în Arad, printr-un proiect pe fonduri europene, un studio de înregistrări și creație muzicală; *2016-2018 și 2021 – prezent – director muzical al bisericii Ekklesia Arad; *2020 – prezent – profesor la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad.
Printre proiectele profesionale în care s-a implicat, amintim: *2010 – prezent – membru și aranjor al cvintetului Desiderio Quintet; *2015-2018 – dirijor și manager de proiect al evenimentelor „Da, eu cred” (cor și orchestră) organizate de biserica Ekklesia la Sala Polivalentă din Arad; *2012 – prezent – dirijor al proiectelor anuale „EA BBSO” – Oradea; *dirijor în mai multe proiecte vocal-simfonice: Sanctus Pro Deo (Sibiu), Consonantis (Cluj-Napoca).
Nu în ultimul rând, Laurenţiu Muntean a colaborat cu Filarmonica Arad: *2013-2014 – concerte pop-simfonic – Orchestra Filarmonicii și Claudia Iuga; *2022 – Q-Band și Orchestra Filarmonicii – „Tu ești Primăvara Mea” și „Veste-am adus”.
Trimite articolul
XA înnebunit lumea! Director muzical la o biserica de pocăiți. Deci pe baza acestei pompoase calificări are bifata experiența managerială pentru o așa ditamai instituia.
-
Dorele…NU MAI BINE TĂCEAI ? Era toată lumea mai câștigată. Nu faci decât să atragi atenția prin ANALFABETISMUL FUNCȚIONAL de care dai dovadă. Nu ,,pompoasa calificare” îl bifează. Ci examenul pe care l-a promovat pentru funcție. Ai prizat chestii colorate ? Sau ce nu pricepi ?!?
2. Chiar nu văd care e problema ta că omul e ,,director muzical” la Ekklesia. Sau te râcâie așa rău sintagma de te trezești noaptea în lac de sudoare ? Fă cerere scrisă la Ekklesia să schimbe postul.
Mie mi se pare că omul chiar e capabil și potrivit pentru funcția pe care o va ocupa. Noroc că nu cei ca tine fac selecția pentru ocuparea postului. Că era Filarmonica (și tot Universul) în cap…
Vă treziți vorbind că deh…internetul oferă drept de exprimare oricui, indiferent dacă e în stare sau dacă mesajul are conținut pe bune…felicitări, Dorele !
Vezi că vin alegerile și ai di tu drept de vot. Ne bazăm oe tine. Să nu ne dezamăgești…-
Dorel…. ce să-i faci?! 😁
-
-
Cred ca ai ratat
*2006-2015 – profesor de Orchestră la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara
*2007-2013 și 2018-2020 – cadru didactic asociat al Facultății de Muzică din Timișoara
*2015-2020 – a deschis în Arad, printr-un proiect pe fonduri europene, un studio de înregistrări și creație muzicală
*2020 – prezent – profesor la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” AradDaca ai nevoie de ochelari iti pot recomanda un oftalmolog bun. Eu va omul mai mult decat calificat.
-
Pare simpatic dar e limitat si lipsit de viziune din punct de vedere profesional. Din pacate situatia e de asa natura incat, in prezent am ajuns sa ne raportam la un dezastru ce s-a produs treptat, in ultimii ani. Trist la dansul este directia gresita pe care a stabilit-o inca din start. Pentru ca rolul unei astfel de institutii de cultura nu va putea fi inteles de toata lumea, prin urmare nu trebuie sa ii schimbi menirea si in loc sa interpretezi o simfonie de Brahms sa bagi “Pantera Roz” ca vine lumea si umpli sala. Sau in loc sa pui in valoare acustica salii, unica in Romania, sa iti propui sa o dotezi cu boxe si microfoane de parca ar fi sala polivalenta la concertul de Paste … Mai speaker-ul motivational lipseste, sa nu zic altceva. Sau in loc sa te lupti sa cresti numarul instrumentistilor ca sa poti interpreta compozitii de anvergura, bagi un festival cu banduri si cantareti ca acolo oricum nu ai nevoie de prea multi instrumentisti.
Un director de succes, ar fi venit cu un program de managment, in care sa arate rolul muzicii in societate altul decat cel de propaganda, adresat maselor de oameni.-
Foarte bine punctat !Din păcate se deschide drumul către un taraf simfonic. Foarte trist.
-
E posibil ca unii să gândească în sensul: decât să cantam Brahms pe burtă goală mai bine “Pantera Roz” cu sala plină, iar modernismul își spune cuvântul în toate domeniile. 🤷
-
IN PRIMUL RAND ,MULT SUCCES !!! AVETI UN CV. FRUMOS, BINE ALCATUIT SI CU SIGURANTA VETI BENEFICIA DE UN COLECTV CE VA VA DEMONSTRA CA VA SUSTINE CAT MAI BINE ACTIVITATEA SI PROIECTELE DE VIITOR.
CU SIGURANTA CA PREZENTA CAMERELOR DE LUAT VEDERI SI INREGISTRARILE AUDIO DIN INCINTA SALII FILARMONICII VOR FI BINEVENITE IN DESFASURAREA INTREGII ACTIVITATI. CEI CARE S-AU GANDIT LA O ASTFEL DE MASURA CU SIGURANTA AU AVUT IN VEDERE O MODERNIZARE A ACESTEI INSTITUTII LA INALTE STANDARDE OCCIDENTALE.
FELICITARI INCA O DATA SI VA DORIM O SALA ARHI-PLINA DE INDRAGITI MELOMANI !!!
Un contract colectiv de muncă e in planul managerial ?