ARAD. Este oficial: Consiliul Judeţean Arad a câştigat un proiect enorm, de peste 93 de milioane de euro, bani cu care va fi construit Complexul Matern-Pediatrie, în curtea Spitalului Judeţean Arad. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, cele 27 de proiecte câştigătoare care îşi propun construirea unor spitale, secţii sau pavilioane noi. Printre acestea se numără şi Complexul Matern-Pediatrie, proiect al CJA.
„Poate pentru unii pare incredibil, dar este adevărat și vă invităm să ne bucurăm împreună de această veste importantă pentru municipiul și județul Arad. Cel mai mare proiect al Aradului în domeniul sănătăţii publice, noul Complex Matern-Pediatrie, care va fi construit de Consiliul Județean la Arad, a fost aprobat astăzi pentru finanțare prin PNRR”, a reacţionat, imediat după primirea veştii, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Potrivit unor informaţii făcute publice de CJA, valoarea Complexului Matern Pediatrie finanțată prin PNRR este de 93,6 milioane de euro (462.186.075 de lei), adică 95% din bugetul total al proiectului de 98,5 milioane de euro (486.511.658 de lei). Noul spital va îngloba toate specializările pentru copii. Aria desfășurată a complexului va fi de 25.165 de metri pătrai şi aria utilă de 18.256 de metri pătraţi. „Clădirea va cuprinde: Secţia Pediatrie I destinată grupei de vârstă 0-3 ani; Secţia Pediatrie II destinată grupei de vârstă 3-18 ani; Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică; Bloc Operator; Chirurgie Pediatrică; Secție Anestezie și Terapie Intensivă destinată grupelor de vârstă 0-18 ani de tip medical, cât și chirurgical, și destinată pacientelor din Secția Obstetrică Ginecologie; Serviciul Sterilizare; Farmacie; Secția Obstetrică- Ginecologie (Compartimentul Obstetrică se împarte în Obstetrică patologică și Obstetrică fiziologică), cu bloc de nașteri şi bloc operator; Secția Neonatologie, Compartimentul Biberonerie, Ambulator integrat; Serviciul Epidemiologie; Spitalizare de zi; UPU pediatrie; Camera de gardă pentru Secția Obstetrică- Ginecologie; UTS; Serviciul Radiologie; Serviciul de internare – externare pacienți; Unitatea de igienizare sanitară pentru pacienți (garderobă pacienți); Vestiar pentru personal”, anunţă cei de la Consiliul Judeţean.
Complexul Matern-Pediatrie va avea un număr de 312 paturi în regim de spitalizare continuă, după cum urmează: Secţia Pediatrie I – 40 de paturi; Sectia Pediatrie II – 46 de paturi; Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică – 45 de paturi, din care 10 paturi pentru aparţinători; ATI adulţi – 6 paturi; ATI copii – 5 paturi; Secţia Neonatologie – 80 de paturi, din care 15 paturi terapie intensivă nou născuți, 15 paturi prematuri și 15 paturi aparținători; Secția Obstetrică Ginecologie – 90 de paturi. Spitalul va avea și un număr de 23 paturi pentru spitalizare de zi.
Au picat alte două
Din păcate, alte două proiecte ale Consiliului Judeţean, care trecuseră de primul filtru al Ministerului Sănătăţii, nu vor primi finanţare. Este vorba despre Centrul de Radioterapie, dedicat pacienţilor bolnavi de cancer, şi modernizarea Secţiei de Cardiologie, care ar fi trebuit să devină una dintre cele mai moderne din vestul ţării. Aceste două proiecte nu au primit finanţare.
Trimite articolul
XVa dați seama rămâne Nieky fără obiectul cerșelii!
Nu mai poate pune fotbaliștii să se pozeze cu bebelușii altora fără acordul mamelor ce blasfemie! Hashtag Drag
Tehnodomus pe recepție!
Lăsând gluma la o parte nu credeam ca o sa spun vreodată asta Bravo Cionca și echipei care sa ocupat!
Dacă și Bibi avea un proiect pt un municipal nou poate câștiga finanțarea dar Bibi a respins anul trecut amendamentul la buget pt studiul unui nou spital Municipal.
-
stimabile, inteleg ca nu ai avut ocazia sa fii OM, sa fii Aradean si sa DONEZI pentru a asigura conditii mai bune semenilor tai, poate rude ale tale, sau poate la un moment dat pentru tine personal in calitate de parinte sau bunic…
“Cerseala” cum ii spui tu se cheama VOLUNTARIAT si acei copii beneficiaza de ea, iar conditiile rezultate sunt un fel de “BUGATTI Veyron” fata de “Dacia 1100” existente anterior.
Blasfemia o faci tu daca nu ai invatat inca ca schimbarea incepe cu tine si trebuie sa te implici ptr binele comun. Lasand gluma la o parte, pacat ca mi-am pierdut timpul sa-ti raspund…. -
Akhile…om frustrat ce traiesti in filme…
Voluntarii chiar au facut o treaba extraordinara ptr comunitate.Bravo lor.
Afirmatia ta este una josnica….Rusine
Banii astia cred ca ajung pentru studiul de prefezabilitate, dar nu e sigur
-
94 milioane de euroi vdcd? Tu cunosti aritmetica vdcd (vezi ca aritmetica este grea si pentru ministrii!! Aritmetica, nu matematica!). 94 milioane de euroi fac cam 463 milioane RON! Cu banii astia faci 3 stadioane ca la UTA stimabile vdcd! Dar un spital nu este numai o constructie (oricat de mare ar fi) ci si o multitudine de dotari si echipamente!!! Deci care studiul de prefezabilitate stimabile, ca nu ai cum sa obtii finantare prin PNRR (sau CNI) fara cel putin un SF aprobat daca nu si PT facut deja! La un astfel de spital studiul de prefezabilitate (care nu este obligatoriu) si studiul de fezabilitate este pe undeva la vreo 200.000 de euroi! Cei de la CJA ne pot confirma. Deci de la vreo 250.000 euroi pana la 94 milioane de euroi este cale foarte lunga stimabile!!!!!!!
-
Sa nu sarim in sus inutil. Mai documentati-va cat costa un spital ca lumea.
-
Caută cuvântul sarcasm în dicționar, mig29 puișorul mamei
-
Mama cata bănet sigur bordurica falconeti e gelos ca nu e in zona sa faca si el de o ciorba sau macar mari constructori de cacao agreați ,sigur se va termina in vreo 10 ani asa ca mai e de așteptat .
Un exercițiu de imaginație. Ne aflam în anul 2042, anul inaugurării noul spital de pediatrie și maternitate. Spitalul trebuia inaugurat în urma cu 15 ani, blocat de 13 miniștrii ai sănătății, 1424 de teste de fezabilitate, reziliat contractul constructorilor de 7 ori, modificat de 14 ori proiectul inițial, rezultând un spital un pic mai mare ca și o casa de locuit. Dar, din păcate, în spital ploua deja, toalete ies afara, s-a inaugurat doar 25% din el, în restul ne fiind personal calificat.