Catedra de Limba şi literatura română de la Generală nr. 5, a gandit şi prezentat în sala festivă a şcolii, cateva din demersurile ce urmează a se îndeplini, în fiecare lună. Gerar devine astfel un indice temporal propice unei lecturi reconfortante:
• Lui Eminescu i-au dedicat prezentari in Powerpoint, recitari, desene dupa unele poezii, scrisori si interviuri imaginare, colaje, concurs de portrete si coperte de carte, portofolii etc., iar in curtea scolii, au audiat cele mai frumoase poezii transpuse pe muzica: „Un tei, o floare, o singuratate”;
• Lui Minulescu, i-au dedicat un moment-evocare denumit „Romante pentru mai tarziu” si au rasfoit cartea Mioarei Minulescu dedicata, sub forma de povestiri-interviu, tatalui sau;
• Lui Slavici, i-au dedicat, spre eternizare, doua fragmente din „Budulea Taichii” si „Popa Tanda”, ca un echilibru imbietor a ceea ce a fost, sau mai este, elevul de atunci, dascalul de atunci si ceea ce suntem azi, toti. Tot acum, a fost prezentat si ultimul numar al revistei “Clopotel”, intr-un alt concept, unde, o eleva, din clasa a VII-a C, povesteste cum bunicul ei a filmat in “Padureanca”.
• Lui Caragiale, i-au fost dedicate: parada si galeria personajelor, prezentarea costumelor de epoca, parada mastilor, alegandu-se Ionel si D-l Goe, contemporani cu cei de atunci, n-a fost ocolit nici momentul cheseaua cu dulceata, in ambientul generos al bibliotecii judetene, amfitrioni, Lucia Bibaut si Nicolae Horia-Nicoara.
Si daca ne gandim la faptul ca scriitorii lui Gerar au avut tangente si cu Aradul, le-au fost propuse copiilor si alte prezentari in Powerpoint, pentru scriitorii celorlalte luni, dar si pentru scriitorul anului (pe care-l vor desemna tot ei) si cartea anului. Toate acestea, sub competenta indrumare a profesoarelor de la clasa: Militar Adela, Muntianu Diana, Pintea Iuliana si a bibliotecarei Cecilia Popescu alaturi de dirigintii claselor V C- Cornelia Muresan, VI C- Cecilia Cioarsa si a unor invatatori.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!