Au la dispoziţie un birou de mediere unde pot beneficia de consultaţii gratuite în rezolvarea conflictelor cu statul, dar arădenii nu se prea înghesuie la aceste servicii. Din luna martie au venit să solicite informaţii juridice la Centrul de Mediere Comunitară sub 30 de arădeni, majoritatea în primele două săptămâni. „Singura condiţie pe care trebuie să o respecte cei care ni se adresează este ca una dintre părţi să fie statul sau o societate cu capital majoritar de stat”, a precizat Melania Gantner, preşedinte Asociaţia Centrul de Mediere Arad.
Probleme de dialog
Din puţinii care au venit, cele mai multe probleme ridicate s-au dovedit a fi…de comunicare. „Majoritatea litigiilor prezentate se puteau rezolva dacă ar fi existat o comunicare mai bună între părţi”, a mai precizat Gantner. Dar au fost şi cazuri mai complicate, litigii pe care părţile încearcă să le rezolve pe cale amiabilă. Într-o singură situaţie prezentată era deja deschis şi un proces pe rol. După consiliere, s-a decis suspendare termenului de judecată în încercarea de a rezolva prin mediere conflictul. „Medierea reprezintă o soluţie pentru ambele părţi şi şansa de a rezolva mult mai repede un conflict este mai mare”, a mai punctat Gantner.
Orar
Centrul de mediere comunitară, de pe Bulevardul Revoluţiei, nr. 81 este deschis arădenilor după următorul program: luni: 9.00-11-30; marţi: 15.00 – 18.00; miercuri: 15.00 – 18.00; joi: 16.00 – 18.00; vineri: 9.00-12.00.
Citiți principiile noastre de moderare aici!