Arad. Revenim cu rezultatul anchetei la care a fost supus medicul Adăpostului Public de pe Calea Bodrogului, în urma a două sesizări făcute de Cosmin Faur și B. Loredana. În data de 3 octombrie, am publicat articolul „S-a revoltat împotriva medicului de la Adăpostul de câini”, în care vă spuneam că un arădean a ridicat de la adăpost un maidanez, care, conform procedurilor legale, a fost deparazitat și castrat. De aici au început problemele. Operația, spune Cosmin, a fost nereușită, arătând cu degetul spre doctorul adăpostului, pe care îl acuză de neglijență în serviciu. „Jackie a fost operat a doua zi de urgență pentru că șansele de supraviețuire erau nule dacă nu se făcea o intervenție chirurgicală. Iresponsabilitatea, nepăsarea, lipsa unei etici în cadrul acestui adăpost descrie prea puțin ce se întâmplă în acest loc. Medicul în cauză, pot să afirm cu dovezi, era la un pas să-mi ucidă câinele dacă nu interveneam eu. A săvârșit o faptă gravă pentru care trebuie tras la răspundere. Nu concep ideea ignorării a ceea ce s-a întâmplat”, declara arădeanul Cosmin Faur. În cel de-al doilea caz, despre care nu am scris, arădeanca spune că a adoptat un cățel care a murit la trei zile după ce l-a adoptat.
Ce s-a întâmplat după articol
La o săptămână după publicarea articolului, Cosmin și Loredana au avut o întâlnire cu directorul Gospodăririi Comunale Arad, Tiberiu Ciul și, ulterior, au depus câte o sesizare cu documentele aferente. Iniţial, plângerile lor ne-au fost adresate doar nouă. Mai departe, Gospodărirea Comunală Arad a formulat o cerere, cu numărul 3225/11.10.2019, pentru a sesiza comisia de deontologie. Acest act a fost înregistrat la Comisia Județeană de Deontologie și Litigii – filiala Arad cu numărul 3/28.10.2019. Mai târziu, ambii reclamanți au fost audiați de comisie și apoi au așteptat ca medicul să fie și el audiat. Comisia, a analizat datele, a stat de vorbă cu toate părțile implicate și a dat verdictul pe 26 noiembrie 2019.
A votat în unanimitate
În cazul arădencei care a rămas fără cățel după trei zile, Comisia CJDLA a trimis către GCA răspunsul cu numărul 6/26.11.2019: „Cățelul adoptat a fost ridicat de pe stradă cu o zi înainte de adopție de către angajații GCA, a doua zi acesta nu a prezentat semne clinice de boală și a fost dat spre adopție. Conform fișei postului și a regulamentului de ordine interioară al GCA, doctorul adăpostului nu are în atribuțiuni vaccinarea antiparvovirozei pentru câinii din adăpost, ca obligativitate fiind doar vaccinarea antirabică și deparazitarea internă a câinilor dați spre adopție. Luând în considerare că Adăpostul Public al Câinilor fără Stăpâni nu are posibilitatea de a oferi carantină, iar cățelul era clinic sănătos în momentul adopției, cu siguranță se afla în perioada de incubație a bolii. Comisia stabilește în unanimitate de voturi că doctorul adăpostului nu se face vinovat în această speță”.
Achitat cu 3 voturi din 5
În cel de-al doilea răspuns trimis către GCA cu privire la cazul arădeanului Cosmin Fautr, comisia îl disculpă pe doctor de neglijență în serviciu și decide cu 3 voturi pentru și 2 împotrivă, neavertizarea doctorului, act înregistrat de către CJDLA cu numărul 7/26.11.2019: „Faptul că animalul, după ce a fost adoptat de către domnul Faur Cosmin nu a fost supus unui alt act medical chirurgical imediat, decât după 24 de ore, dovedește că viața animalului nu a fost pusă într-un real pericol. Luând în considerare că doctorul adăpostului nu are înregistrat în cazierul profesional alte abateri și sancțiuni, comisia hotărăște în urma supunerii la vot cu număr de 3 la 2 neavertizarea doctorului adăpostului în această speță”.
Trimite articolul
XTara arde si baba se piaptana.
Alte probleme nu aveti..?
Da-ti numaru de la masina daca il are cineva
O statistică reală ar fi binevenită. Câți câini au trecut prin adăpost, câți au fost omorâți, câți adoptați, cât s-a cheltuit pe mâncarea lor? Asta ca să știm și noi arădenii căci din banii noștri sunt întreținuți acești câini inclusiv medicul veterinar. Și după ce vedem sumele (oare cât sunt de ”mici”?) să ne explice cineva de ce nu există carantină la adăpost. Felicitări celor 2 din comisie iar cei 3 care urăsc câinii să aibă pe conștiința lor toți câinii maltratați din adăpostul din Arad.
Un om deosebit dr Cretiu Filon..d nul Ciul un politic infect
Am mers sa adopt in cățel. Dr a spus sa revin deoarece trebuie sterilizat. M am intors a doua zi iar dr a spus ca l a operat doar ca nu a reusit . Apoi am aflat ca a fost sterilizat înainte cu jumătate de an. Acum sincer ce dr este acest individ care nu a observat … ?
:):):) ce raspuns tampit de la o comisie de doi lei ….. „Faptul că animalul, după ce a fost adoptat de către domnul Faur Cosmin nu a fost supus unui alt act medical chirurgical imediat, decât după 24 de ore, dovedește că viața animalului nu a fost pusă într-un real pericol. ….. adica astia vor sa spuna ca dl Faur trebuia sa mearga cu cainele direct in sala de operatie dupa ce la adoptat ca viata respectivului catel sa i fie pusa in pericol ??? absurd , ireal cat de absurd …. cateva ore dupa adoptie noul stapan nici nu isi poate da seama ce se intampla cu animalul , deoarece nu l cunoaste nu stie ce temperament are, cat este de jucaus sau nu , dar dl Faur a dat dovada de un simt de raspundere si a fugit imediat a doua zi cu cainele la un cabinet veterinar , unde culmea , respectivul medic a fost nevoit sa opereze animalul ca sa nu-l piarda , si sa spui atunci ca viata cainelui nu era in pericol ???
POARTA te sumți nevoiași sa te bagi in seama ca proasta in P ..a ??? Daca nmtu nu iubesti animale este problema ta .. Cat despre cei care nu simt iubitori de animale le doresc chinuri grele sau cel putin asa cum a suferit saracutul catelus .
Și noi am pățit la fel.
Cățelul operat de așa-zisul ,,medic,, s – a îmbolnăvit ,a murit.
Cățeii aduși în adăpost nu sunt vaccinați , nu sunt deparazitați , nu sunt vaccinați.
Nouă ne – a cerut sume de bani după ce a auzit că o adoptăm pentru vaccinarea care trebuia să fie făcută în adăpost.
Sunt Laikuta, sa nu te ierte Dumnezeu, ,,dle veterinar,, pentru chinurile la care m -ai supus in timpul operației și ulterior după ce m – am îmbolnăvit,am suferit luni de zile și nu am scos un sunet.Cand m – ați luat de pe strada m- ați lovit cu ranga pe spate și pe cap.Parintii mei adoptivi m- au iubit mai presus de cuvinte,au dormit alaturi de mine ,m – au dus la tratament și am murit în mana lor în mașină,după ce ne-am întors de la un cabinet veterinar care a decis să mă eutanasieze sa ii curme suferinta ,fara știrea parintor mei adoptivi care nu ar fi fost de acord cu eutanasierea mea
.Am flori la capatai azi ,dle veterinar!
Dragii noștri,
Vizitați adăpostul de cătei din Arad.Catelusii stau pe beton ,ridicând din când în când câte un piciorus,cașectici, slabi,infometati, unii în țarcuri separate bolnavi,flamanzi, numai coaste,leganandu- se pe picioare,cu ochii lipiți, deznădăjduiți și tristi.Am înțeles că nu li se dau tratamente că nu au fonduri.E un tablou apocaliptic care ajunge sa te marcheze.Daca le aduci crochete angajații adăpostului sunt profund nemulțumiți și îndignati.Puii nou născuți sunt sufocați de angajatii adăpostului și aruncați în șanțuri cu apa.
Operatiile de sterilizare se fac fara anestezic.
Faceți – va curaj și intrați în adăpostul din Arad și luați cu voi câteva pâini și împărțiți la cei care zac în nefericirea lor în cuștile de fier.Veti vedea disperarea din ochii lor și foamea la care sunt supuși.