Deși zeci de mii de români intră și ies în/din țară zilnic prin Punctele de Trecere a Frontierei din vestul țării – în special – în acest moment, la granița cu Ungaria nu se mai înregistrează timpi de așteptare. Dacă zilele trecute, imediat după ridicarea restricțiilor privind izolarea la domiciliu, la frontierele din vestul țării, în special Nădlac I și Nădlac II Autostradă, timpul de așteptare pentru a ajunge la control depășea patru ore, iată că situația pare a fi reintrat în normalitate. Joi, aplicația Trafic Online a Poliției de Frontieră indica un timp de așteptare de câte 10 minute la Nădlac II Autostradă și Turnu și 20 de minute la Nădlac I, pe sensul de intrare în țară. Situația se prezenta aproape la fel și pe sensul de ieșire din România: câte 20 de minute, timp de așteptare, la frontierele Nădlac I și Nădlac II și 10 minute la Turnu.
În ceea ce privește traficul de persoane de la frontiera de vest, Poliția de Frontieră Română anunță că granița cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 46.800 de persoane şi 21.800 de mijloace de transport (8.700 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 26.500 de persoane cu 11.900 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică – 3.054 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF Nădlac I – 396 persoane (din care 254 pe jos), PTF Borş – 585; PTF Nădlac II – 1.428; PTF Petea – 424 etc. Prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, în 17 iunie, au efectuat formalitățile de control aproximativ 73.900 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 34.900 de mijloace de transport (dintre care 15.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 41.000 de persoane cu 18.800 de mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 32.900 de persoane cu 16.100 de mijloace de transport.
„Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, în prezent traficul derulându-se cu operativitate fără a se înregistra timpi de asteptare. În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic Online care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.
Nu se așteaptă mai mult de 20 de minute la frontiere
Nu se așteaptă mai mult de 20 de minute la frontiere
Nu se așteaptă mai mult de 20 de minute la frontierele Nădlac I, Nădlac II Autostradă și Turnu, pentru a intra sau ieși din țară.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Local
Nudurile virtuale au fost distribuite băieților din liceu prin intermediul Instagram și Whatsapp. Conducerea școlii a deschis o anchetă și a anunțat Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Arad.
12
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!