„Nu semnaţi acum contractele de salubrizare cu firma de salubritate” este mesajul pe care ULALA ţine să îl transmită Asociaţiilor de Proprietari. În opinia reprezentanţilor Uniunii Locative, forma actuală a contractului nu este cea optimă. Principala obiecţie o reprezintă revenirea încasării tarifului de salubritate de către Asociaţiile de Proprietari şi nu plata individuală. „Propunem o modalitate de încasare opţională. Cei care decid în urma hotărârilor luate în comitetele executive ale Asociaţiei să încaseze la comun o pot face dar cei care decid ca aceste contracte să fie individuale, să aibe această posibilitate” a precizat preşedintele ULALA, Dorina Lupşe. „În situaţia în care se decide ca plata să fie prin asociaţie, cel care trebuie să semneze contractul cadru nu este administratorul ci preşedintele care o reprezintă din punct de vedere juridic”, a mai punctat Lupşe.
Argumente contra
Printre argumentele aduse de către Uniunea Locativă, susţinută de arădeanca Ştefania Zăvoianu, cunoscută pentru lupta sa pentru anularea taxei de salubritate, sunt: „inexistenţa la nivel local a Regulamentului Serviciului de Salubrizare întocmit conform prevederilor legii 101/20 a serviciilor de salubrizare a localităţilor” dar şi faptul că acest „contract de prestare propus prin HCL 175, conţine erori de formă şi fond, întrucât are ca obiect activitatea de colectare a deşeurilor, dar regăsim în cuprinsul lui prevederi privind şi depozitarea acestora” au subliniat reprezentanţii ULALA. Deasemenea au mai menţionat existenţa unor diferenţe între prevederile contractului cadru de prestare a serviciului de salubritate, prevăzut de ANSCR şi cel propus spre semnare, diferenţe care în opinia reprezentanţilor Uniunii nu pot fi făcute decât „prin acordul între cele două părţi”.
Datorii mai mari
Un alt motiv invocat este numărul mare de restanţieri din asociaţiile de proprietari. „ Debitele existente vor fi din ce în ce mai mari dacă se mai adaugă şi restanţele la această taxă, penalităţile şi majorările în cazul neachitării. ” a punctat vicepreşedintele UALA, Vasile Arion.
Toate nemulţumirile legate de acest contract, chiar dacă nu au fost formulate în momentul în care proiectul CLM a fost pus la transparenţă, vor fi depuse la Primăria Arad şi la prefectură.
Pedepse la jumatate, pentru gunoi
Citiți principiile noastre de moderare aici!