În luna septembrie au început cursurile Centrului „Helen Doron Early English” din Arad (unul din cele 10 care fiinţează în ţară), un centru de limba engleză ce se adresează copiilor cu vârste între 3 luni şi 14 ani.
„Helen Doron” este o metodă care a fost creată în urmă cu 25 de ani de către o profesoară britanică. Ea se bazează pe modul natural al copiilor de a învăţa limba maternă.
„Tot ce vrem să-i învăţăm le arătăm prin imagini, prin mişcările în sine, prin obiecte, multă muzică şi dans, practic le implicăm şi le stimulăm toate simţurile – ne-a spus prof. Ioana Popp, directorul centrului arădean. Pe lângă metoda limbii materne, ne bazăm pe ascultarea repetată, copiii fiind «expuşi» limbii engleze prin intermediul unor CD-uri cu cântece pe care trebuie să le asculte zilnic, în timp ce fac orice altceva. În plus, le recunoaştem fiecare succes pe care îl au în cadrul cursurilor, construindu-le astfel încrederea în sine şi o atitudine pozitivă faţă de învăţare în general.
Copil bilingv de când vorbeşte
Cum poate un copil de trei luni să înveţe engleza? „Helen Doron a observat că deja copiii de la 3 luni încep să priceapă tot ce se întâmplă în jurul lor – ne lămureşte prof. Ioana Popp. Şi astfel noi îl stimulăm prin diferite acţiuni – jocuri, cântece în engleză – şi aşa cum noi, acasă, vorbim româneşte şi «prind» limba maternă, aşa şi limba engleză va fi asimilată. Iar în momentul în care micuţul începe să vorbească va vorbi şi limba engleză, va fi un copil bilingv”
Cursurile – percepute ca o joacă
Centrul oferă cursuri pentru 10 ani iar un modul durează 10 luni. Cursanţii se întâlnesc o dată pe săptămână, timp de o oră. „Copiilor le face plăcere să participe la cursuri datorită mediului distractiv şi jucăuş, ei percepând lecţiile ca pe o joacă. Deşi am început abia de o lună, avem 30 de cursanţi”, precizează prof. Popp.
Lecţii demonstrative, la înscriere
Întotdeauna, înainte de înscriere, copiii participă la o lecţie demonstrativă împreună cu părinţii lor. Părinţii pot vedea care este abordarea predării limbii engleze şi, cel mai important, reacţia copiilor. „Cei interesaţi – a concluzionat directoarea Ioana Popp – ne pot găsi la Centrul de pe b-dul Gen. Dragalina, nr. 16, et I (telefon 0747.777.557) sau pot accesa site-ul www helendoron.ro unde pot afla mai multe despre această metodă şi alte detalii”.
V.F.
Citiți principiile noastre de moderare aici!