Igor Bergler a studiat regie de film la Universitatea Ecologică Bucureşti (în perioada 1991-1995) şi comunicaţii audiovizuale la Academia de Teatru şi Film Bucureşti (între 1993-1997). A realizat şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist.
Dar a venit miercuri, la Arad, la Librăria Corina, în calitate de autor al romanului „Biblia pierdută”, o carte care, potrivit Editurii RAO, „a înregistrat vânzări record” fiind „cea mai vândută carte din ultimii 20 de ani a unui autor român”.
„Bestseller internaţional”
În faţa unui public numeros, cartea a fost amplu prezentată şi analizată de istoricul arădean dr. Antoniu Martin, care a apreciat că avem în faţă un „bestseller internaţional”, „Biblia pierdută” fiind un „veritabil policier inițiatic, care îl poarta pe cititor din Sighișoara contemporană până în Praga actuală și cea din vremea alchimistilor, terminând cu Bologna, oraș cu multiple valențe esoterice, periplu care ne facilitează un anumit tip de cunoaștere asupra unor societăți oculte, precum Ordinul Dragonului. Meritul principal al acestui roman, care este tradus în mai multe limbi de circulație, este și acela de a promova spațiul românesc și unele dintre personajele noastre istorice la nivel mondial”.
Performanţă fabuloasă
Directorul Editurii RAO, Ovidiu Enculescu, a povestit cum s-a întâlnit cu Igor Bergler şi cartea sa, despre succesul editorial cu „Biblia pierdută” – „încă n-am ajuns la 100.000 de exemplare vândute, dar lucrăm la aceasta”- şi calităţile autorului – „Igor Bergler a reuşit o performanţă deosebită, cum nu a mai fost întâlnită în ultima vreme, datorită unui lucru special: a aplicat la acest obiect (cartea) o procedură de marketing cu rezultate fabuloase”.
Într-o cheie comică…
Autorul a mulţumit celor prezenţi de interesul pentru cartea sa şi le-a făcut o mărturisire: „«Biblia pierdută» este o parodie şi trebuie citită într-o cheie comică, la adresa unor romancieri, o carte în răspăr faţă de celelalte” (n.n.Igor Bergler precizase, cu un alt prilej, că nu e o copie nici după cărţile scrise de Dan Brown, nici după cele scrise de Umberto Eco, ci e „povestea cu Vlad Ţepeş prezentată altfel decât aţi văzut-o vreodată până acum”).
„Cartea – a mai spus Bergler – nu este bestseller internaţional, încă. Dar ceea ce semnez eu acum, peste ani s-ar putea vinde foarte bine”.
Autografe şi îngheţată
A fost, evident, semnalul pentru şedinţa de autografe. Şi, în faţa măsuţei la care stătea Igor Bergler, s-a făcut o coadă uriaşă. Cum şi căldura era foarte mare, participanţii la lansare au fost „răcoriţi” cu o delicioasă îngheţată oferită de un generos sponsor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!