Masacrul căprioarelor din Arad continuă cu un nou episod. Încă 41 de animale au fost descoperite decedate pe câmpurile din apropierea Iratoşului.
„Locaţia în care au fost descoperite leşurile face parte din fondul de vânătoare Variaş”, ne-a anunţat Gheorghe Ban, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad (DSVSA). 20 dintre cele 41 de animale moarte au fost transportate la laboratorul DSVSA Arad, iar restul de 21 au luat drumul Timişorii, la un alt laborator. „Toate cadavrele vor fi supuse unor autopsii care vor stabili cauza decesului”, a mai adăugat Ban.
Probabil otrăvite
Deşi se aşteaptă rezultatul oficial al autopsiilor de la cele două laboratoare, se pare că decesul acestor căprioare are aceeaşi cauză ca şi decesul celorlalte 88, descoperite la finalul lunii decembrie 2011.
„Cel mai probabil, decesul a survenit ca şi la celelalte căprioare, găsite moarte în decembrie. Se pare că animalele ar fi consumat otrăvuri aruncate pe câmp pentru combaterea rozătoarelor”, a declarat directorul DSVSA.
Iar substanţele par să fie aceleaşi ca şi cele ingerate de primul lot de căprioare moarte. Asta chiar dacă, la câteva zile de la descoperirea celor 88 de cadavre, în luna decembrie, reprezentanţii DSV anunţau că este ilegală folosirea unor substanţe pentru combaterea rozătoarelor.
Potrivit specialiştilor, există două tipuri de substanţe împotriva şoarecilor: pentru spaţii închise şi pentru spaţii deschise. Se pare că pe terenurile pe care au fost găsite moarte căprioarele s-au folosit substanţe pentru spaţii deschise, deşi trebuiau folosite cele pentru spaţii închise.
Aceeaşi firmă
Neoficial, se pare că toate terenurile pe care au fost descoperite căprioare moarte sunt lucrate de o singură societate care a luat terenurile în arendă. După primele 88 de animale găsite moarte,
se pare că reprezentanţii firmei cu pricina au adunat otrăvurile de pe câmp. Acum organele de control trebuie să afle povestea căprioarelor moarte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!