O firmă de proiectare a găsit o soluţie pentru a scoate administraţia din clădirea efectivă a spitalului, astfel încât unitatea medicală să beneficieze de mai mult spaţiu pentru bolnavi. „Datorită necesităţii suplimentării de spaţii medicale din cadrul corpului principal de clădire al spitalului, a soluţionării separării circuitelor medicale de cele administrative datorate amplasării unor spaţii administrative la parterul clădirii este necesară mutarea birourilor administrative de la parterul clădirii în alta locaţie, care să permită gruparea spaţiilor administrative la un loc”, susţin cei de la Consiliul Judeţean Arad (CJA). „În incinta spitalului există o clădire începută înainte de anul 1989, dar nefinalizată, cu destinaţia de pavilion administrativ, care ar putea acoperi necesităţile de spaţii administrative ale spitalului. Clădirea a fost proiectată pe două nivele din care până în prezent s-a realizat doar structura de rezistenţă a parterului”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
Ca atare, au fost stabiliţi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei: realizarea clădirii va costa aproape 810.000 de lei, urmând ca imobilul cu regim parter plus un etaj să aibă o suprafaţă totală de 375,7 metri pătraţi.
Alte investiţii
Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe CJA s-au aflat în total zece proiecte de hotărâre care au avut ca obiectiv o serie de investiţii ce vor fi începute sau continuate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Este vorba de climatizarea corpului de Policlinică, amenajarea unei secţii de sterilizare, reabilitare termică de la Secţia de Ginecologie, realizarea unor lucrări capitale la Centrul de Transfuzii, dar şi altele. „Am alocat timp, energie dar şi resurse financiare considerabile pentru modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Avem convingerea că Spitalul judeţean va fi un centru de referinţă, modernizat şi dotat la standarde europene, cu echipamente medicale performante, aflat în slujba arădenilor, dar şi a celor care au nevoie de tratament. Avem de recuperat timpul în care la Spitalul Judeţean din Arad nu s-a făcut nicio investiţie, în care nu a existat nicio preocupare financiară sau materială pentru realizarea unor condiţii mai bune de tratament al pacienţilor”, a mai spus Nicolae Ioţcu.
Fonduri proprii
Toate investiţiile menţionate mai sus vor fi finanţate, în cea mai mare parte, din fondurile proprii ale Judeţului. „Banii destinaţi acestor lucrări vin, în principal, din bugetul CJA. Dar noi aşteptăm ajutor şi din partea Ministerului Sănătăţii. Dacă nu se poate anul acesta, măcar la anul, după ce se vor aproba bugetele”, a concluzionat preşedintele CJA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!